Malatya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesinde seçmen listelerine ilişkin yapılan itirazlarda önemli bir gelişme yaşandı.
MTSO Başkan Adayı Mahmut Boyraz ve ekibinin başvurularını değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, 155 kişinin seçmen listesinden çıkarılmasına, 201 kişinin ise listeye eklenmesine karar verdi.
Böylece toplam 356 seçmen kaydını ilgilendiren değişiklik yapılmış oldu.
İlçe Seçim Kurulu 356 kayıt hakkında karar verdi
MTSO seçimleri öncesinde seçmen listelerinin oluşturulmasına yönelik itirazlar İlçe Seçim Kurulu tarafından incelendi.
Kurulun değerlendirmesi sonucunda 155 seçmenin listeden çıkarılması, 201 kişinin ise seçmen listesine dahil edilmesi yönünde karar verildi.
Kararın ardından açıklama yapan Mahmut Boyraz, başvurularının herhangi bir kişi ya da kurumu hedef almak amacıyla yapılmadığını belirterek, temel amaçlarının üyelerin oy kullanma hakkının doğru biçimde korunması olduğunu ifade etti.
“Biz en başından beri hak, hukuk ve adalet üzerinden konuştuk”
Boyraz, İlçe Seçim Kurulu kararının ardından yaptığı değerlendirmede, seçmen listelerinin ayrıntılı biçimde incelenmesinin önemine dikkat çekti.
Boyraz, “Biz en başından beri kişiler üzerinden değil, hak, hukuk ve adalet üzerinden konuştuk” ifadelerini kullandı.
Alınan kararın, seçim öncesinde hazırlanan seçmen listelerine yönelik itirazların değerlendirilmesinin önemini ortaya koyduğunu belirten Boyraz, seçim sürecinin üyelerin iradesini eksiksiz yansıtacak şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade etti.
Boyraz: “Bizim meselemiz üyenin hakkıdır”
MTSO seçimlerinin şeffaf ve güvenilir bir ortamda yapılması gerektiğini dile getiren Boyraz, tartışmaların kişiler üzerinden yürütülmemesi gerektiğini söyledi.
Seçim sürecindeki temel önceliklerinin üyelerin iradesinin sandığa doğru şekilde yansıması olduğunu belirten Boyraz, her bir oyun seçim açısından önemli olduğunu ifade etti.
Boyraz, şu ifadeleri kullandı:
“Bizim meselemiz kişiler değildir. Bizim meselemiz; üyenin hakkı, sandığın güvenilirliği ve üyelerimizin hür iradesinin seçim sonuçlarına hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde yansımasıdır.”
“Hiçbir üyenin hakkı göz ardı edilmemeli”
Seçim sürecinin bundan sonraki aşamalarında da listelere ve üyelerin oy kullanma haklarına ilişkin gelişmeleri takip edeceklerini belirten Boyraz, hiçbir üyenin hakkının göz ardı edilmemesi gerektiğini savundu.
Boyraz, İlçe Seçim Kurulu tarafından verilen kararın seçim sürecinde önemli bir aşama olduğunu ifade etti.
İl Seçim Kurulu'na yapılan itirazların sonucu bekleniyor
İlçe Seçim Kurulu kararının ardından sürecin bir sonraki aşamasına ilişkin de açıklama yapan Boyraz, İl Seçim Kurulu'na yapılan itirazlarının bulunduğunu ve bu başvuruların sonucunu beklediklerini söyledi.
İlçe Seçim Kurulu kararını önemli bir gelişme olarak değerlendiren Boyraz, kendileri açısından sürecin henüz tamamlanmadığını belirtti.
Boyraz, İl Seçim Kurulu tarafından yapılacak değerlendirmede diğer itirazlarının da ele alınmasını beklediklerini ifade etti.
“Adalet er ya da geç yerini bulacaktır”
Seçim sürecinin hukuki çerçevede ve tüm tarafların itirazlarının dikkate alınacağı şekilde ilerlemesi gerektiğini dile getiren Boyraz, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
“Adalet er ya da geç yerini bulacaktır.”




