Eski Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar, tutuklu yargılandığı davada tahliye edilmesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen başka bir soruşturma kapsamında yeniden gözaltına alındı.

Acar, “rüşvet” ve “yolsuzluk” suçlamalarıyla yargılandığı davada, tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiriyle tahliye edilmişti.

Tahliye Edildi, Ardından Yeniden Gözaltına Alındı

Tahliye kararının ardından Acar hakkında ayrı bir soruşturma kapsamında gözaltı işlemi uygulandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Acar’ın Türk Ceza Kanunu’nun 282’nci maddesinde düzenlenen “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlaması kapsamında 21 Eylül 2026’da gözaltına alındığını açıkladı.

Banka Kasasında 26 Kilogram Külçe Altın Bulunmuştu

Acar hakkında daha önce yürütülen soruşturma kapsamında yapılan aramalarda, kendisine ait banka kasasında 26 kilogram külçe altın, 1 milyon 320 bin dolar ve 121 bin euro ele geçirilmişti.

Bu bulguların ardından yürütülen adli süreç devam ederken Acar hakkında bu kez malvarlığı değerlerini aklama suçlamasıyla ayrı bir soruşturma başlatıldı.

Adalet Peşinde Aileleri 11 Günlük Nöbeti Sona Erdirdi: Bir Ay Sonra Yeniden Görüşecekler
Adalet Peşinde Aileleri 11 Günlük Nöbeti Sona Erdirdi: Bir Ay Sonra Yeniden Görüşecekler
İçeriği Görüntüle

Soruşturmayı Mali Suçlarla Mücadele Yürütüyor

Soruşturmanın Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde sürdürüldüğü bildirildi.

Acar’ın, hakkında yürütülen yeni soruşturma kapsamında işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Kaynak: ANKA