YENİ Parti, 24 Temmuz’da başlayan teşkilatlanma hamlesinde sona yaklaştı. Kuruluşunun üzerinden geçen bir yıllık sürede Türkiye genelinde 72 il ve 857 ilçede örgütlenmesini tamamlayan parti, gözünü geriye kalan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 9 ile çevirdi. Bu hafta itibarıyla atamaların yapılacağı kalan illerdeki teşkilatlanma çalışmalarına ise özel bir hassasiyet gösteriliyor.
"37 Kişi İl Başkanı Olmak İstedi"
Bölgedeki yoğun talebin karar sürecini titizleştirdiğini belirten parti kurmayları, aday patlaması yaşanan kentlerde ince eleyip sık dokuduklarını vurguladı. Süreçle ilgili bilgi veren kurmaylar, "Örneğin Bitlis'te 37 kişi il başkanı olmak istedi. Van'da 17, Şanlıurfa'da 21, Bingöl'de dokuz kişinin il başkanlığı için talebi oldu. Talep böyle yoğun olunca acele etmeyelim, ince eleyip sık dokuyalım dedik" ifadelerini kullandı.
"Milletvekili Heyetleri Sahada İnceleme Yaptı"
Örgütlenme sürecinin masa başında yürütülmediğinin altını çizen kurmaylar, özel görevlendirilen heyetlerin sahadaki temaslarına dikkat çekti. Saha raporlarının mercek altına alındığını ifade eden parti kaynakları şu açıklamayı yaptı:
"Süreci uzaktan takip etmedik, dokuz ile heyetler gönderdik. Milletvekillerinden oluşan heyetler illerde tek tek inceleme yaptı, raporlar geldi. Şimdi, bu raporları inceliyoruz. Önümüzdeki haftanın başında buralarda da örgütlenmeyi tamamlamış olacağız."
"Ekip Halinde Çalışabilecek Bir Yapı Çıkaracağız"
Teşkilatlanmada yerel dengeleri ve toplumsal karşılığı ön planda tuttuklarını aktaran kurmaylar, güçlü kadrolarla sahaya ineceklerini belirtti. Katılımcı yönetim anlayışına vurgu yapan yetkililer, "Çok farklı ve sağlıklı talepler var. Çok iyi bir kadro oluşacak gibi görünüyor. İlde tanınan, bilinen insanların talepleri var. O talepleri karşılayıp, hatta birini seçip diğerlerini yok saymamak için ekip halinde çalışabilecekleri bir yapı çıkaracağız" diye konuştu.





