İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından "suç örgütü liderliği"nin de aralarında bulunduğu bazı suçlamalar yöneltilerek tutuklandı. Tekirdağ Çorlu'daki Karatepe Cezaevi'ne gönderilen Dedetaş'ın ardından Üsküdar Belediyesi hizmet binasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
Belediye Binasına Dev Pankartlar Asıldı
Başkan Dedetaş'ın tutuklanmasının ardından Üsküdar Belediyesi binasına iki ayrı pankart asıldı. Binaya, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" sözü ile Sinem Dedetaş'ın "Hepimizi de içeri atsanız bu milletin yüzü gülmeyecek" şeklindeki ifadelerinin yer aldığı dev afişler çekildi.
"Hepimizi İçeri Alsanız Da Bu Milletin Yüzü Gülmeyecek"
Sinem Dedetaş, Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleşen ilk dalga operasyonun ardından yapılan belediye meclisinin nisan oturumunda sürece tepki göstermişti. Konuşmasında sert eleştirilerde bulunan Dedetaş, şu ifadeleri kullanmıştı:
"Bugün kimsenin yüzü doğru düzgün gülmüyor. Yaşanan olaylar, üzerimize atılan iftiralar insanların yüzünü güldürmüyor. Ben şu tarafa bakıyorum: Sadece siyaset yapın, insanları karalayın, iftira atın, içeri atın... Bize ait olmayan para görüntüleri sanki belediyeninmiş gibi lanse edilsin; iki dakika içinde bu yalanlansın, dekontlar ortaya çıksın... Bu süreç bu şekilde hiçbir yere gitmeyecek. Hepimizi içeri alsanız da bu milletin yüzü gülmeyecek. Bunlar milletin yüzünü güldürmüyor. Bu ekonomi bu şekilde düzelmiyor."
"Umarım Adalet Herkese Eşit İşler"
Açıklamalarında adalet vurgusu yapan ve kendilerine yönelik iddiaları reddeden Dedetaş, sözlerini şöyle tamamlamıştı:
"Bize istediğiniz kadar iftira atabilirsiniz. Nasıl olsa serbest, kimseye bir şey olmuyor! O yüzden diyorum ya, umarım adalet herkese eşit işler. O zaman belki bu kadar rahat iftira atılamaz."




