Malatya Büyükşehir Belediyesi, kentin geleceğini şekillendirecek tarihi bir altyapı ve üstyapı seferberliğine imza atıyor. Şehrin dört bir yanında eş zamanlı yürütülen projelerle, on yıllardır el sürülmemiş sorunlar tek tek çözüme kavuşturuluyor.
Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile MASKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin Yeşiltepe bölgesinde sürdürdüğü hummalı çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya tarihinin en büyük yatırım hamlelerinden birinin detaylarını paylaştı. Medeniyet ve 100. Yıl caddelerindeki çalışmaları denetleyen Başkan Er, altyapı projelerinin bir şehrin geleceği için hayati önem taşıdığını vurguladı.
"Yıllardır Kullanılan Asbest Borulardan Kurtuluyoruz"
Malatya'da tam anlamıyla bir altyapı devrimi gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Malatya için çok önemli ve hayati adımlar atıyoruz. Şehrin altyapısının yüzde 80'ini tamamen değiştirdik. 60-70 yıldır kullanılan ve insan sağlığını tehdit eden asbestli boruların tamamını yeniliyoruz. Malatya'yı geleceğe sağlıklı bir altyapıyla taşıyoruz" dedi.
Altyapı çalışmalarının yanı sıra yol ve ulaşım konforunu artırmak için de gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Başkan Er, şu anda kentin tam 95 farklı noktasında belediye ekiplerinin aktif olarak sahada olduğunu kaydetti.
"Çevre Yolu-Altı Kavramını Tamamen Kaldıracağız"
Şehirdeki hizmet eşitsizliğini ortadan kaldırmakta kararlı olduklarını dile getiren Başkan Er, "Malatya'nın her noktasında adeta şantiyelerimiz yükseliyor. Bizim dönemimizde 'çevre yolu-altı' gibi ayrımcı kavramlar tamamen tarihe karışacak. Her bölgeye eşit ve en kaliteli hizmeti götürüyoruz. Malatya'nın her köşesi çok daha güzel ve yaşanabilir olacak" şeklinde konuştu.
Yeşiltepe bölgesine kazandırılacak yeni bir yeşil alan müjdesini de paylaşan Başkan Er, eski çevik kuvvet alanının yerine başka bir arsa tahsis ettiklerini belirterek, "Çevik kuvvet ekiplerimiz buraya yeniden bina yapacaktı, ancak hemen müdahil olduk. Kendilerine yeni bir yer gösterdik ve şehir merkezinde kalan bu 30 dönümlük değerli alanı Malatya'ya yeşil alan olarak kazandıracağız" ifadelerini kullandı.
"İnsanlarımız Sağlıksız Şebekelerden Su İçiyordu"
Yapılan dev yatırımlar mahalle muhtarları ve bölge halkı tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılandı. Yeşiltepe Gazi Mahallesi Muhtarı Hüseyin Başıbüyük, mahallelerinin çehresinin değiştiğini belirterek, "İçme suyu hatlarımız tamamen yenilendi. Değerli Başkanımız ve ekibi çalışmaları çok kısa sürede tamamladı. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
Yeşiltepe Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Şahin Demirci ise yapılan çalışmaların büyük bir vizyon ürünü olduğunu vurgulayarak, "İnsanlarımız sağlıklarını riske atan eski şebekelerden su içiyordu, Allah'a şükür bu durum sona erdi. Başkanımız sözünün arkasında durdu ve gereken her şeyi yaptı. İşin yüzde 90'ı bitti, her şey tamamlandığında mahallelerimizde çok daha huzurlu yaşayacağız" diye konuştu.
Belediye ekipleri, 1.3 kilometre uzunluğundaki Medeniyet Caddesi'nde altyapı ve asfaltlama çalışmalarını son sürat sürdürürken; altyapısı baştan aşağı yenilenen 700 metre uzunluğundaki 100. Yıl Caddesi'nde ise kaldırım ve asfalt yenileme işlemlerinde sona yaklaşıyor.




