Haber: İshak Kara

(İSTANBUL) - İstanbul’da yaşayan Vanlıların kültürel bağlarını pekiştirmek amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen "Geleneksel Vanlılar Yayla Şenliği", renkli etkinlikler ve yoğun katılımla sona erdi.

Anadolu Van Dernekler Federasyonu öncülüğünde organize edilen etkinlik, Sultanbeyli Fatih Korusu’nda yapıldı. Van’a özgü kültürel zenginliklerin sergilendiği şenliğe siyaset, yerel yönetim ve sivil toplumdan çok sayıda isim katıldı.

Osmaniye’de rezerv alan ilanına tepki: "Elimizde mahkeme kararı var ama dinlemiyorlar"
Osmaniye’de rezerv alan ilanına tepki: "Elimizde mahkeme kararı var ama dinlemiyorlar"
İçeriği Görüntüle

Etkinlikte, Adalar Belediye Başkanı Ercan Akpolat, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, Milletvekili Seyithan İzsiz, VİŞAD Başkanı İlhan Babur, Erciş Vakfı Başkanı Murat Çevik, Van Vakfı’ndan Suat Narin, Van FED Başkanı Fatih Yağız ve Vanspor Başkanı Erol Temel yer aldı. Van’dan gelen DEM Parti Van İl Eş Başkanı Gülşen Kurt, Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Neslihan Şedal, Erciş Belediye Eş Başkanı Güler Temel, Çaldıran Belediye Eş Başkanı Hatice Atabay, Özalp Belediye Eş Başkanı Ecevit Ceylancı ve Muradiye Belediye Eş Başkanı Barış Yılmaz da etkinliğe katılım sağladı.

 

Şedal: “Yerel yöneticilerin yeri cezaevi değil, halkın yanıdır”

Etkinlikte konuşan Neslihan Şedal, "Bizim derdimiz bu topraklara barışın gelmesi, ve demokratik bir toplum inşasıdır. Biz geçen sene buradayken Ahmet Özer başkanımız da bizimle birlikteydi ve o zaman sevgili Ekrem İmamoğlu da görevinin başındaydı. O programın gerçekleşmesi için de güçlü katkılar sunmuştu. Buradan bir kez daha seslenmek gerekiyor. Bırakın yerel yöneticiler halkın sorunlarını çözsünler. Belediye eş başkanlarının, belediye başkanlarının yerleri cezaevleri değildir. Yerleri onları seçmiş ya da seçmemiş halkın içinde olmaktır. Onların sorunlarını çözmektir ve iktidarın görevi de halkın iradesine saygı duymaktır" dedi. 

Adıgüzel: “Kayyumlar, demokrasiye darbedir”

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, kayyum uygulamalarına tepki göstererek, “Kayyumlar vatandaşın iradesine darbedir. Ahmet Özer ve birçok belediye başkanımız görevlerinden uzaklaştırıldı. Bu, Türkiye demokrasisine zarar veriyor” diye konuştu.

DEM Parti Van İl Eş Başkanı Gülşen Kurt, Van kültürünün yaşatılmasının önemine değinerek, “Bu birliktelik, Van halkının tarihini ve geleneğini geleceğe taşımak adına çok değerli. Haksızlıkların son bulması için herkesin sürece katkı sunması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Ceylancı: “İstanbul’da söz sahibi olduk”

Özalp Belediye Eş Başkanı Ecevit Ceylancı, Vanlıların İstanbul’daki varlığına dikkat çekti ve “Kimimiz kundaktaki bebeğimizle geldik, kimimiz sırtımızdaki ceketle. İstanbul’da söz sahibi olduk. Gurur duyuyoruz" dedi.

Van Dernekler Federasyonu Başkanı Bayram Çiftçioğlu, Van kültürünü yaşatmak için mücadele ettiklerini belirterek, yeni hizmet binasının müjdesini verdi. Çiftçioğlu, şöyle konuştu:

"7 bin yıllık tarihiyle dünyanın en eski 10 kentinden bir tanesi olan birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Güneş'in başkenti güzel Van'ımızın geleneklerini, kültürünü ve gastronomisini tanıtmak, hepimizin ve her Vanlının asli görevlerinden bir tanesidir. Güzel Van'ımızdan göçmek zorunda kalmış gitmek zorunda kalan ve geldiği kentlerde Van'ın kültürünü unutturmamak adına siz değerli hemşerilerimiz için mücadele ediyoruz. Bizler halkımıza borçluyuz. Bizler halkımıza hizmet etmek zorundayız. Bu koltuklar, bu makamlar sadece fotoğraf çekilmek için üretilmedi, yapılmadı. Bu koltuklar, makamlar halka hizmet etmek için var olan koltuklardır. Vanlıların yoğun olarak yaşadığı bir bölgede arsa satın aldık ve mini bir plaza inşa ettik. Kısmetse iki ay içinde genel merkezimizi açacağız.”

Konuşmaların ardından konuklara plaketler verildi. Plaket taktimi ardından şenlik müzik dinletileri ve toplu halaylarla devam eden şenlik, katılımcıların coşkusuyla sona erdi.

Kaynak: ANKA