Haber: KEMAL ONUR ATALAY

(AKSARAY) - Hatay'da, 6 Şubat depremlerinde kızı ve torununu kaybeden Suna Öztürk, Aksaray'a ziyarette bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a sesini duyurmak istedi ancak başarılı olamadı. Öztürk, "Kayıp dosyalarının, davalarının başlamasını talep ediyorum. O 52 kaybın hâlâ savcısı da hakimi de belli değil. Aradan 30 ay geçti ve hiçbir gelişme olmadı. Talebim başka bir şey değil, sadece davaların başlaması. Ama buna rağmen görüşmeme izin verilmedi" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Aksaray ziyaretleri kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi. Aksaray Valiliği ziyareti sonrasında yürüyerek Aksaray Belediyesi’ne giden Bakan Fidan’a, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da kızı ve 2 torununu kaybeden Suna Öztürk, “Sayın Bakanım; kurban olayım beni bir 5 dakika duy. Depremde çocuklarım kayıp” diye seslendi. Bu

sırada Bakan Fidan’ın koruması Öztürk'ün derdini dinleyerek kendisiyle ilgilendi.

CHP Samsun İl Kadın Kollarından yaşamını yitiren Meclis personeli Saliha Akkaş için protesto
CHP Samsun İl Kadın Kollarından yaşamını yitiren Meclis personeli Saliha Akkaş için protesto
İçeriği Görüntüle

Daha sonra Öztürk, Bakan Fidan’a, “Hz. Hamza’yı bekler gibi bekliyorum. Bana yardım edin” dedi ancak Fidan, Öztürk’ün omzunu sıvazlayarak yoluna devam etti.

“Bu görüşmeyi yapabilmek için büyük mücadeleler verdim”

Bakan Fidan ile görüşme girişimi başarısız olan Suna Öztürk, Aksaray’a sırf Bakan Fidan ile görüşmek için geldiğini söyleyerek, “Bu görüşmeyi yapabilmek adına çok büyük mücadeleler verdim. Ancak sanırım can güvenliği gerekçesiyle sayın bakanımızla görüşmeme izin verilmedi. Durumumu anlatmak istedim" dedi.

Hatay'daki Rönesans Rezidans'ın enkazında çocuklarının kaybolduğunu, adaletin yerini bulması için çaba verdiğini anlatan Öztürk, "52 kişinin kaybolmasına ilişkin davalarının bir an önce başlatılması gerektiğini" ifade etti.

Hakan Fidan ile görüştürülmediğini belirten Öztürk, “Sadece valimize yönlendirdiler. ‘Peki ben nereye gideyim?’ dedim. Kayıp dosyalarının, davalarının başlamasını talep ediyorum. O 52 kaybın hâlâ savcısı da hakimi de belli değil. Aradan 30 ay geçti ve hiçbir gelişme olmadı. Talebim başka bir şey değil; sadece davaların başlaması. Ama buna rağmen görüşmeme izin verilmedi” diye konuştu.

Kaynak: ANKA