Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında ülke gündemine dair son derece çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. "Terörsüz Türkiye" söylemleri, Güvenpark’ta oturma eylemi yapan şehit aileleri ve gazilerin durumu, Ahbap soruşturması ve mevcut yönetim sistemi hakkında konuşan Ağıralioğlu, sert mesajlar verdi.

Terörle mücadelede ödenen ağır bedelleri hatırlatan Ağıralioğlu, milletin 41 yıldır büyük bir fedakarlık gösterdiğini belirtti. Terörsüz bir Türkiye idealine her zaman inandıklarını ifade eden Lider, sürece dair hassasiyetlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini savunarak, bölge halkına da PKK'ya karşı net bir duruş sergileme çağrısında bulundu.

"Sizin Teröristiniz Olduğunu Söyleyen Katiller Sürüsüne Bir Şey Demek Zorundasınız"

Süreç devam ederken meydanlarda yaşanan manzaraları eleştiren Ağıralioğlu, Kürt vatandaşlara seslendi. PKK’nın asla onların temsilcisi olamayacağını vurgulayan Genel Başkan, terör örgütünün bölge halkı adına hareket ettiği iddiasına karşı herkesin sesini yükseltmesi gerektiğinin altını çizdi.

Güvenpark'ta eşit özlük hakları talebiyle 11 gündür oturma eylemi sürdüren şehit er aileleri ve er gazilerin durumuna dikkat çeken Ağıralioğlu, "Terörsüz Türkiye" söylemleri sürerken bedel ödemiş evlatların görmezden gelindiğini savundu. Protez, geçim ve lojman sıkıntıları çeken gazilerin feryat ettiğini belirterek, bu vatan için bedel ödeyenlerin deneme tahtası yapılamayacağını söyledi.

"Devleti Ahbap Çavuş İlişkileriyle Yönetmenizden Ahbap Böyle Bir Şey Yaşattı"

Şarkıcı Haluk Levent'in tutuklandığı Ahbap soruşturmasına da değinen Ağıralioğlu, yaşananların temel sebebinin devletteki denetimsizlik ve liyakatsizlik olduğunu ileri sürdü. Kurumların ahbap-çavuş ilişkileriyle yönetilmesinin toplumsal yardım duygularını zedelediğini vurguladı.

Gülistan Doku Soruşturmasında Sıcak Gelişme: Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi!
Gülistan Doku Soruşturmasında Sıcak Gelişme: Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi!
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve %50+1 şartının siyasal ilkesizliğe yol açtığını iddia eden Ağıralioğlu, eski vesayet odaklarının kaldırıldığını ancak yerine tek bir parti vesayetinin getirildiğini dile getirdi. Sistemin sorun çözmek yerine sorundan avantaj kollama mekanizmasına dönüştüğünü savundu.

"Türkiye'de Ekonomik Kriz Yoktur, Yönetim Krizi Vardır"

Ekonomik tablonun bir kaynak yetersizliğinden değil, yönetim maharetinin eksikliğinden kaynaklandığını belirten Ağıralioğlu, faize aktarılan devasa kaynakların üreticiye, esnafa ve emekliye aktarılabileceğini belirtti. Ülkenin faiz lobilerine teslim edildiğini öne sürerek tek çözümün üretim odaklı siyaset olduğunu kaydetti.

Kaynak: ANKA