(MANİSA)- Türkiye şampiyonu olan Yunusemre Belediyespor U17 Futbol Takımı, düzenlenen organizasyonla şehir turu attı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Manolya Meydanı'ndaki kutlamada konuşan Belediye Başkanı Semih Balaban, "Bu zafer, Yunusemre’nin gençlerine duyduğu inancın ve 'Daha Sportif Yunusemre' hedefimizin eseridir" dedi.
Türkiye şampiyonu olarak Manisa futbolunda önemli bir başarıya imza atan Yunusemre Belediyespor U17 Futbol Takımı, düzenlenen organizasyonla şehir turu attı. Yunusemre Belediyesi'nden başlayıp Karaköy, Sultan Camii, Alaybey ve Manolya Meydanı'na kadar devam eden şehir turunda genç futbolcular şampiyonluğu kutladı. Manolya Meydanı'ndaki şampiyonluk kutlamalarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
"'Daha Sportif Yunusemre' hedefimizin eseridir"
Şampiyonluğu tüm Manisa'ya armağan ettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Semih Balaban, "Bu kıymetli şampiyonluğu CHP Genel Başkanımız Özgür Özel'e, CHP Manisa İl Başkanımız İlksen Özalper'e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu'ya, merhum Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek'e armağan ediyoruz. Bu zafer, Yunusemre’nin gençlerine duyduğu inancın ve 'Daha Sportif Yunusemre' hedefimizin eseridir" dedi.
"Bu çocuklar her şeyi hak ediyor"
U17 Futbol Takımı Teknik Direktörü Birol Yiğit ve Takım Kaptanı Abdullah Karacan da mutlu olduklarını belirterek hedeflere inanarak ve çalışarak ulaştıklarını kaydetti. Yunusemre Belediyespor Kulüp Başkanı Bülent Kanik ise gençlerin geleceğinin parlak olduğunun altını çizerek, "Bu çocuklar her şeyi hak ediyor. Onların her zaman yanındayız. Bizlere destek olan Yunusemre Belediye Başkanımız Semih Balaban'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Gürtunca da zoru başardıklarını kaydederek, "Hep birlikte bir şehrin hayalini gerçekleştirdik. İnandık, yılmadık, çalıştık ve başardık" dedi.
"Ferdi Başkanımıza armağan olsun"
Son olarak söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İlksen Özalper de başarıda emeği geçenlere teşekkür ederek Ferdi Zeyrek'in anılarını yaşatmaya devam edeceklerini söyledi. Özalper, "31 Mart'ta tüm Manisa olarak bir hayal kurmuştuk ve o hayale adım adım yaklaşıyoruz. Ancak biraz eksiğiz, biraz yalnızız, biraz buruğuz, gözlerimiz dolu dolu. Ferdi Başkanı hepimiz çok özlüyoruz. Onun hayalindeki Manisa için tüm ilçe başkanlarımızla, belediye başkanlarımızla, sporcularımızla, sanatçılarımızla mücadeleye devam edeceğiz. Ferdi Başkan 'Benim güzel Manisa'm' derdi. Manisa'nın güzel insanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu kupa 'Keşke yanımızda olsaydı' dediğimiz Ferdi Başkanımıza armağan olsun" ifadelerini kullandı.