CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Kastamonu programının ardından Karabük’ün Safranbolu ilçesinde halkın yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı. Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaşa otobüs üzerinden seslenen Özel, Türkiye siyasi tarihinin en büyük kırılma noktalarından birinin yaşandığını vurguladı. Yazın ortasında ve hafta içinde meydanı hıncahınç dolduran Safranbolululara minnettar olduğunu belirten Özel, iktidarın Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik yargı eliyle bir darbe girişimi tezgahladığını iddia etti.
Geçmişte askeri darbelerin general üniformasıyla yapıldığını hatırlatan Özel, bugün ise cübbe arkasına saklanılarak sandık iradesinin gasp edilmek istendiğini söyledi. CHP'nin kendi içindeki değişim dalgasıyla 47 yıl sonra ilk kez birinci parti konumuna yükseldiğini ve tüm anketlerde iktidarı değiştirecek güçte önde gittiğini belirten CHP lideri, bu başarının mevcut rejimi korkuttuğunu ifade etti.
"8 Ay Bile Muhalefete Tahammül Etmemek Gibi Bir Meselem Var"
Koltuk hesabı yapanların kendisine yönelik telkinlerine meydan okuyan Özgür Özel, kişisel bir iktidar mücadelesi değil, Türkiye’yi yönetme kararlılığı taşıdıklarını şu sözlerle ortaya koydu:
"Bu büyük kötülüğe karşı bizim susmamızı, sinmemizi, oturmamızı öğütlediler. Benim gözümün içine baka baka dediler ki, 'daha gençsin, 50 yaşındasın, 30 sene daha partinin başında oturursun' dediler. Benim 80 yaşına kadar partinin başında durmak değil, 8 ay bile muhalefete tahammül etmemek gibi bir meselem var. Öyle 30 yıl partinin başında uslu uslu oturacağıma bu darbeye direnmeye kararlıyım."
Meclis ve parti kurultaylarında delege iradesiyle üst üste rekor oylarla seçildiğini hatırlatan Özel, partinin adaysızlaştırılmak ve lidersizleştirilmek istendiğini vurguladı.
"Seçilmişi Götürelim Atanmışı Getirelim İstiyorlar"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim yenilgisini hazmedemediği için yargıyı devreye soktuğunu ileri süren Özel, yaşanan sürecin parti içi bir çekişme olarak yansıtılmasına sert çıktı:
"Tayyip Erdoğan diyor ki, 'Bu çocuktan olmaz. Bu olursa en doğru cumhurbaşkanı adayını bu bulur. Bu olursa CHP'yi iktidar yapmaya yemin etmiş. Geldiği gibi söz verdi ilk seçimleri kazandı. Ben yenilmezdim. Beni yendi.' Onun için ne yapalım? CHP'ye darbe yapalım. Seçilmişi götürelim, atanmışı getirelim. İşte bu mesele tam da burada söyleyeceğim: Bu mesele Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında CHP'nin iç meselesi değildir; bu mesele Recep Tayyip Erdoğan ile milletin arasındaki meseledir."
Sokaklardaki kalabalıkların ve coşkunun çığ gibi büyüdüğünü belirten Özel, Gümüşhane'den Diyarbakır'a kadar ülkenin dört bir yanında halkın değişim için ayağa kalktığını, bu yüzden kimsenin enseyi karartmaması gerektiğini söyledi.
"Siyasi Liderlere En Ağır Şakaların Yapılabildiği Rejim En Demokratik Olanıdır"
Konuşmasında, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla ilk gecesini cezaevinde geçiren genç komedyen Deniz Göktaş'ın tutuklanmasına da ayrı bir parantez açan CHP lideri, Türkiye'nin geçmişteki hoşgörü ortamını hatırlattı:
"Gencecik bir komedyen, stand-upçı Deniz Göktaş kardeşim. Bir eser sergiliyor, stand-up yapıyor. Yüz binlerce kişi izlemiş kimse rahatsız olmamış. Alıyorlar hedef gösteriyorlar. 1965'lerde o gün Türkeş'ye yapılabilen, İnönü'ye, Demirel'e yapılabilen şakalara bir bakın. 70'lerde Ecevit'e, 80'lerde Özal'a, Yıldırım Akbulut'a tuğla gibi fıkra kitabı yazıyorlardı. Yıldırım Akbulut alıp diyordu ki, 'içinden seçip beğeniyorum, gülüyorum' diyordu. Bütün siyasi liderlere en ağır şakaların yapılabildiği rejim en demokratik olanıdır."
İslam dininin bir hoşgörü inancı olduğunu belirten Özel, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı ilk okuduğu camide cuma namazı kıldığını hatırlatarak, marşın ilk kelimesiyle gençlere seslendi: "Korkma! Buradan Türkiye'deki bütün gençlere, demokratlara, susturulmaya çalışılan herkese ve Deniz'e sesleniyorum: Korkma! Bu millet teslim olmayacak."
"Tek Yumruk Olmuş Bir CHP Var"
Polis zoruyla parti binalarının kapılarının kırıldığını ve gaz sıkıldığını belirten Özel, Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını binalarda değil, yüreklerde taşıdıklarını ifade etti. Parti içinde hiçbir yarılma veya ikilik olmadığını belirten Özel, Alevisiyle Sünnisiyle, eskiden rakip olanıyla tüm kadroların iktidara karşı tek yumruk haline geldiğini söyledi.
"Ya O Yolu Aşacağız Ya Da Yeni Bir Yol Açacağız"
Hukuki ve fiziki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini ilan eden CHP Grup Başkanı Özgür Özel, konuşmasını şu antla bitirdi:
"Eninde sonunda ya bu mücadeleyi kazanacağız. AK Parti bütün yolları kapattıysa ya o yolu aşacağız ya da yeni bir yol açacağız. And olsun ki bir beş yıl daha emeklinin düşmanına bu ülkeyi yönettirmeyeceğiz. And olsun ki emeğin düşmanlarına bu ülkeyi bir beş yıl daha yönettirmeyeceğiz. And olsun ki çiftçiye 'ananı da al git' diyene bu ülkeyi beş yıl daha yönettirmeyeceğiz. Hiçbir komedyen yaptığı şakadan, hiçbir gazeteci yaptığı eleştiriden tutuklanmayacak. Size söz veriyorum Türkiye'yi düze çıkartacağız."




