YENİ Parti Yeşilyurt İlçe Örgütü, partiye yeni üyeler kazandırmak amacıyla saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçe örgütü, Yeşilyurt ilçesine bağlı Konak ve Uğrak mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek üye kaydı gerçekleştirdi. Saha ziyaretleri sırasında en dikkat çekici gelişme ise CHP'de uzun yıllar siyaset yapmış kıdemli isimlerin YENİ Parti’ye katılması oldu.

"Bunu Bütün Türkiye Görecek"

Çalışmalara bizzat katılan YENİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Hakkı Ayas, Konak Mahallesi (Banazı) ve Uğrak Mahallesi'nde (Hilan) yürütülen üye yazımıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Biz bugün Banazı ve Hilan bölgesinde üye yazım çalışmaları yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan gördüğümüz ilgi ve alakadan çok memnunuz. Şu anda hem onların sorularını cevaplıyoruz hem de kendimizi anlatıyoruz. Genel Başkanımız Özgür Özel'in çağrısıyla üye çalışmaları yapıyoruz. İnşallah bunu bütün Türkiye görecek, hedefe ulaşan biz olacağız."

"Üyeyle Yapılan Seçimler Türkiye'de Bir İlk"

Partinin kongre takvimine ilişkin detayları da paylaşan Ayas, sürecin demokrasi açısından tarihi bir adım olduğuna dikkat çekti:

Malatya’da Emeklilerden Ankara’daki Madencilere Tam Destek: "Bu Mücadelenin Bir Parçasıyız!"
Malatya’da Emeklilerden Ankara’daki Madencilere Tam Destek: "Bu Mücadelenin Bir Parçasıyız!"
İçeriği Görüntüle

"Kongre takvimimiz dün yayınlandı ve bizlere gönderildi. 25'i itibarıyla üye olan tüm kişiler; ilçe başkanlıklarını, il başkanlıklarını ve genel başkanımızı belirleyecek. Bu, Türkiye'de bir ilk; seçim kanununa uygun olarak üyeyle yapılan seçimler gerçekleşecek."

"60 Yıllık Partimizi Bıraktık"

CHP'de iki dönem Konak Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Çiçek, 60 yıllık partisinden istifa ederek YENİ Parti'ye geçtiğini açıkladı. Çiçek, kararının gerekçesini şu sözlerle ifade etti:

"Altmış yıllık emeğimizi bıraktık, YENİ Parti'ye üye olduk. Çiftçinin, emeklinin, dar gelirlinin ve ülke ekonomisinin sorunlarının çözümüne katkıda bulunacağına inandığımız için bu adımı attık. İki dönem CHP'de Konak Belediye Başkanı seçildim, 60 yıllık CHP'liyim. Genel Başkanımız Özgür Özel süper çalışıyor, gece gündüz uyku yok. O adamın sonuna kadar arkasındayız."

"Ata Ocağını Terk Etmek Zorunda Kaldık"

CHP’de il yönetiminde görev alan, belediye meclis üyeliği ve Konak'ta 12 yıl belediye başkanlığı yapan 77 yaşındaki Beyami Duman da YENİ Parti safına katılan isimler arasında yer aldı. Duman, partisine sitem ederek şunları söyledi:

"Gençlik kollarından beri bu partiden gelenim. İki dönem il yönetiminde bulundum, belediye meclis üyeliği ve 12 yıl belediye başkanlığı yaptım. Ama şimdi orayı işgal ettiler. Biz ata ocağını terk etmek zorunda kaldık. Özgür Özel’e 'atom karınca' diyorum ben, hiç durmuyor. Bu halk da anlasın kimin ne olduğunu. Ben bu yaşıma kadar çok iktidar gördüm ama bu kadar çöküntü yaşayan bir iktidar görmedik."

Uğrak Mahallesi'nde YENİ Parti'ye katılan 74 yaşındaki bir başka vatandaş ise 1974'ten beri sürdürdüğü CHP üyeliğini sonlandırdığını belirterek, "Vallahi biz böyle olmayacaktık ama yaptılar. Mecbur şimdi köy köy, mahalle mahalle üye olmaya çalışacağız. İnşallah bunun üstesinden geleceğiz" dedi.

Kaynak: ANKA