TBMM'de Yeni Yasama Yılı Heyecanı: Meclis Törenle Açıldı
TBMM'de Yeni Yasama Yılı Heyecanı: Meclis Törenle Açıldı
İçeriği Görüntüle

Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen'in gözaltına alınmasının ardından CHP cephesinden ilk sert tepki geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan CHP Sözcüsü Müslim Sarı, yaşanan süreci değerlendirdi.

Yerel yönetimlerde peş peşe yaşanan gelişmelere dikkat çeken Sarı, adalet mekanizmasının işleyişi hakkında kritik uyarılarda bulundu.

"Hukuk İsimlere ve Siyasi Kimliklere Göre İşletilemez"

Soruşturma süreçlerindeki farklı uygulamalara değinen Müslim Sarı, Mersin'in ardından Eyüpsultan'da da aynı durumun yaşandığını ifade etti. Sarı, fon krizinin her geçen gün yeni boyut kazandığını belirterek şu değerlendirmede bulundu:

"Dün Mersin’de belediye başkanlarının gözaltına alınmasının ardından, bu sabah da Eyüpsultan Belediye Başkanımız Mithat Bülent Özmen gözaltına alındı. Fon krizi her gün yeni gelişmelerle büyüyor. Soruşturmada adı geçen isimlere uygulanan tedbirlerle, seçilmiş belediye başkanlarına yönelik gözaltı işlemleri arasındaki fark ise giderek daha belirgin hale geliyor."

"Adalet Herkese Aynı Şekilde Uygulanmalıdır"

Süreçte ölçülülük ve eşitlik ilkelerinin gözetilmesi gerektiğini savunan Sarı, hukukun tarafsızlığına dikkat çekti. Gözaltı kararlarının kamuoyunda soru işaretleri yarattığını belirten CHP Sözcüsü, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

"Belediye başkanlarının art arda gözaltına alınması, hukukta eşitlik ve ölçülülük tartışmasını büyütüyor. Hukuk, isimlere ve siyasi kimliklere göre farklı işletilemez. Dün Mersin’de dile getirdiğimiz itiraz bugün Eyüpsultan’da da geçerlidir: Adalet herkese aynı şekilde uygulanmalıdır. Kişiye göre hukuk olmaz. Eyüpsultan Belediye Başkanımız Mithat Bülent Özmen hakkındaki süreci yakından takip ediyoruz."