Malatya’nın Pütürge ilçesine bağlı Örmeli Mahallesi, ormanlık alandan yükselen alevlerle sarsıldı. Kuru otlar ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın, bölgede büyük bir hareketliliğe neden oldu. İhbarın hemen ardından bölge adeta abluka altına alınarak çok yönlü bir kurtarma operasyonu başlatıldı.
05 Temmuz 2026 saat 09.20 itibarıyla alevlerin kontrol altına alındığı Pütürge'de, ekipler riskli alanlarda titizlikle kontrollerini sürdürüyor. Yangının yeniden başlama riskine karşı tüm bölge, ilgili kurumlar tarafından anlık olarak ve sürekli gözetim altında tutuluyor.
"Devlet Tüm İmkanlarıyla Alevlerin Üzerine Gitti"
Bölgedeki kritik müdahalede adeta zamanla yarışıldı. Yangına ilk andan itibaren AFAD, jandarma, itfaiye, orman teşkilatı, DSİ, Karayolları ve Kızılay ekipleri eş zamanlı olarak görev aldı. Malatya ekiplerinin yanı sıra çevre illerden gelen takviye kuvvetler de alevlerin yönünü kesmek için barikat kurdu.
Yangın bölgesinde tam anlamıyla bir personel ve araç ordusu konuşlandırıldı. Arazide 2 AFAD aracıyla 6 personel, 2 jandarma aracıyla 20 personel, 6 itfaiye aracı, 9 iş makinesi ve 28 itfaiye personeli ile 9 orman aracıyla 40 personel canla başla mücadele etti.
"Çevre İllerden Destek Yağdı, Kızılay Lojistik Üs Kurdu"
Felaketin boyutunun büyümemesi için komşu şehirler de hemen harekete geçti. Çevre illerden gelen 6 araç ve 25 personel doğrudan yangın hattına sevk edilirken, sahada 1 DSİ aracıyla 3 personel ve Karayollarına ait 1 kepçe de kritik yolları açmak için aralıksız çalıştı.
Savaş alanını aratmayan yangın bölgesinde lojistik destek de unutulmadı. Kızılay'ın 2 aracı ve 3 personeli, dumanların arasında cansiperane görev yapan kahraman personele moral ve güç aşılamak adına 500 kişilik su ve gıda desteği sağlayarak hayati bir görev üstlendi.
"126 Kahraman Personel ve Yangın Helikopteriyle Havadan Abluka"
Karadaki amansız mücadele, gökyüzünden gelen güçlü bir destekle birleşti. Toplamda 38 araç ve 126 personelin görev aldığı dev arama-kurtarma ve söndürme operasyonuna, 1 yangın söndürme helikopteri de havadan katılarak alevlerin tepesine çöktü.
Helikopterlerin havadan gerçekleştirdiği yoğun soğutma faaliyetleri aralıksız devam ederken, yetkililer yangının tamamen kontrol altına alındığını resmen bildirdi. Pütürge genelinde yeşil vatanı korumak adına soğutma ve nöbet mesaisi tüm hızıyla sürüyor.





