Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya örgütünde sular durulmuyor. Genel Merkez tarafından İl Başkanlığı görevine atanan Hakan Satılmış'ın hamlesi, parti içinde adeta bir deprem etkisi yarattı. İddiaya göre yeni yönetim, aynı parti binası içinde faaliyet gösteren Battalgazi, Yeşilyurt ilçe başkanlıkları ile İl Kadın Kolları'na ait katların kilitlerini değiştirerek seçilmiş yöneticilerin girişini engelledi.

Özgür Özel Ödemiş'te Römorka Çıktı: "Biz Kimseyi Arkada Bırakmayız, Arkada Bıraktığımız Kişisel Hırslardır!"
Özgür Özel Ödemiş'te Römorka Çıktı: "Biz Kimseyi Arkada Bırakmayız, Arkada Bıraktığımız Kişisel Hırslardır!"
İçeriği Görüntüle

Gelişmeler üzerine CHP Battalgazi İlçe Başkanı Alper Gürsoy, Yeşilyurt İlçe yöneticisi Halit Seyfi Yücel, CHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Nezahat Aydın ve Yeşilyurt İlçe Kadın Kolları Başkanı İlknur Baykan ile çok sayıda partili yönetici il binasına çıkarma yaptı. Kendi çalışma odalarına girmek isteyen ancak kilitli kapılarla karşılaşan grup, içeri alınmayınca il binası önünde ateş püskürdü.

"Katlarımızın Anahtarlarını Değiştirmişler"

Halen resmi olarak görevlerinin başında olduklarını belirten ve yaşananları hukuksuzluk olarak nitelendiren CHP Battalgazi İlçe Başkanı Alper Gürsoy, genel merkezin atama kararlarına göndermede bulunarak sert eleştirilerde bulundu.

Gürsoy, "Gördüğünüz gibi, mutlak butlanın yaptığı işlerin insanları ve partimizi ne durumlara getirdiği ortada. Bizler seçilmiş Battalgazi, Yeşilyurt ilçe başkanları, kadın kolları başkanlarımız ve belediye meclis üyelerimizle buraya geldik. Biz hâlâ görevdeyiz. Fakat 29 Haziran saat 14.00'te yukarıya çıktığımızda gördük ki katlarımızın anahtarları değiştirilmiş. Katlarımıza giremiyoruz. Hatta diyorlar ki yöneticileri bile almıyoruz; halkımızı, seçilmiş yöneticiyi bir şekilde içeriye sokmuyorlar" dedi.

"Atatürk ve İnönü Fotoğraflarını Kaldırmışlar"

İl binasına girdiklerinde karşılaştıkları manzara karşısında şoke olduklarını dile getiren Alper Gürsoy, binanın ön cephesinde ve kritik noktalarda yer alan tarihi sembollerin de hedef alındığını iddia etti.

İçeride çok az sayıda kişinin olduğunu belirten Gürsoy, "Biz içeriye girdik. Gördüğünüz gibi Satılmış Başkan burada içeride dört beş kişiyle oturuyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nden, bakın görüyorsunuz, Atatürk'ün resmini, İnönü'nün resmini, bütün bunları kaldırmışlar. Önünde bir sürü polis bariyeriyle burada beş kişi oturuyorlar. Satılmış Başkan daha bugün olmuş, yönetimini de açıklayamadı, yönetimini de kuramadı" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

"Bunların Malatya'da Bir Karşılığı Yok"

Yeni atanan il yönetiminin tabanda hiçbir meşruiyeti olmadığını savunan Battalgazi İlçe Başkanı, Ankara ve yereldeki aktörleri hedef tahtasına koydu. Malatya halkının bu isimleri ciddiye almadığını öne süren Gürsoy, çarpıcı iddialarla konuşmasını sürdürdü.

Gürsoy, "Bunlar, Ankara'daki mutlak butlan genel müdürü ve buradaki Satılmış Başkan'ın çevresindeki birkaç kişi; Malatya'da kendileri bir yere gelememiş, hiçbir şekilde doğru dürüst tanınmayan, örgütleri bir yere varamamış birtakım insanlar. Bunların bir karşılığı yok. Vatandaş bunların arkasında değil, bunlarla beraber değil" ifadelerini kullandı.

"Çalışmalarımızı Yapmamıza İzin Vermediler"

Amaçlarının kavga etmek değil, partinin rutin çalışmalarını sürdürmek olduğunu belirten parti yöneticileri, kilit hamlesiyle halkın partiden uzaklaştırılmak istendiğini savundu. Sokakta gezemeyenlerin partiyi yönetmeye çalıştığını iddia eden Gürsoy, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizler hiçbir şekilde orada muhatap olmadık. Biz kendi katımıza gidip çalışmalarımızı yapmak istedik ancak çalışmalarımızı yapamadık. Neden? Çünkü bu arkadaşlar ne yapmışlar? Katlarımızın anahtarını değiştirmişler. Bugün bu insanların bir tanesi sokakta gezemez. Genel müdürleri bile gezemiyor, dışarı çıkamıyor. Evinden çıkıp partiye gidiyorlar. Burada da durum bu. İçeride beş kişiden başka kimse yok."

Kaynak: ANKA