(KÜTAHYA) - Kütahya Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Yamantürk Yaşlı ve Engelli Gündüz Yaşam Merkezi”nin açılış töreni, Başkan Eyüp Kahveci’nin katılımıyla yapıldı. Kahveci, "Yaşlı da olsak, engelli de olsak; herkesin üretmeye, sevilmeye, hissedilmeye ve değer görmeye hakkı vardır. Yamantürk, bu değerin nişanesidir, toplumsal bir vefa örneğidir. Biz büyük bir aileyiz ve bir aile en çok, birbirine sahip çıktığında güzelleşir. Bizler de bu anlayışla; yaşama değer katmaya, kimseyi geride bırakmamaya ve toplumumuzun her ferdine ulaşmaya devam edeceğiz" dedi.

“Yamantürk Yaşlı ve Engelli Gündüz Yaşam Merkezi”, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci'nin katılımıyla açıldı. Hilalkent Mahallesi’nde yer alan Yamantürk Yaşlı ve Engelli Gündüz Yaşam Merkezi'yle, kente hem fizyoterapi hem de ergoterapi alanında iki güçlü destek merkezi kazandırıldığının altını çizen Başkan Kahveci, açılışın kente ve vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

"Bugün itibarıyla da en iyi hizmeti vermeye hazırız"

Yapının potansiyelini ortaya çıkarmak ve kente değer katacak şekilde yeniden işlevlendirilmesi için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını belirten Kahveci, "Biz göreve gelir gelmez, hem kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanmayı hem de halkımıza yeni sosyal hizmet alanları kazandırmayı hedefleyen bir anlayışla yaklaştık ve bugün çalışmalarımızın karşılığını görüyoruz. Bu yola çıkarken, yaşlılarımızın ve engelli bireylerimizin hayatla bağlarını güçlendirmeyi, onları yalnızlıktan uzak, aktif, üretken ve mutlu bir gündelik yaşama dahil edebilmeyi amaçladık. Gerekli tüm araştırmaları ve süreçleri titizlikle sürdürdük ve nihayetinde bugün itibarıyla da en iyi hizmeti vermeye hazırız" dedi.

Yunusemre Belediyespor U17 Futbol Takımı, Türkiye şampiyonluğunu, Ferdi Zeyrek'e armağan etti
Yunusemre Belediyespor U17 Futbol Takımı, Türkiye şampiyonluğunu, Ferdi Zeyrek'e armağan etti
İçeriği Görüntüle

Tüm bağışçılara, belediye personeline ve emeği geçenlere minnet duygularını ifade eden Kahveci, bina bağışçıları Güriş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk’e ve Genel Müdürü Müşfik Hamdi Yamantürk’e teşekkürlerini ileterek, 2021 yılında yaşamını yitiren Merhum İdris Yamantürk’ü de rahmetle andı.

"Toplumumuzun her ferdine ulaşmaya devam edeceğiz"

Hizmetin yürekle verildiğini vurgulayan Başkan Kahveci, "İnsan hayatı değerlidir. Yaşlı da olsak, engelli de olsak; herkesin üretmeye, sevilmeye, hissedilmeye ve değer görmeye hakkı vardır. Yamantürk, bu değerin nişanesidir, toplumsal bir vefa örneğidir. Biz büyük bir aileyiz ve bir aile en çok, birbirine sahip çıktığında güzelleşir. Bizler de bu anlayışla; yaşama değer katmaya, kimseyi geride bırakmamaya ve toplumumuzun her ferdine ulaşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Merkezin engelli ve yaşlı bireyler için değerli bir yaşam deneyimi olacağına vurgu yapan Kahveci, "Birinci katta konumlandırdığımız fizyoterapi alanımız, vatandaşlarımızın fiziksel fonksiyonlarını geliştirmeye ve günlük yaşam kalitelerini artırmaya yönelik olarak tasarlandı. Spor ve fizyoterapi uygulama salonumuzda bisiklet, yürüyüş bandı ve bölgesel ağrılara yönelik cihazlar yer alıyor. Bireysel etkinlik odamızda nefes terapisi ve hafif egzersiz programları uygulanıyor" diye konuştu.

"Vatandaşlarımız hem terapi alıyor hem de üretkenliklerini keşfediyor"

Merkezin çok yönlü bir alan olmasına değinen Kahveci, "İkinci katta yer alan ergoterapi bölümümüzde, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın zihinsel ve fiziksel becerilerini güçlendirmenin yanı sıra sosyal katılımlarını artırmaya yönelik çok yönlü bir iyileşme alanı sunuyoruz. Bireysel ergoterapi odası, ince motor beceriler odası ve sanal gerçeklik uygulamalarıyla desteklediğimiz etkinlik bölgemizle hizmet alan vatandaşlarımız hem terapi alıyor hem de üretkenliklerini keşfediyor" dedi.

Bağışçılara teşekkür belgesi takdiminde bulunuldu

Merkezin ihtiyaçları için emek veren bağışçılar; Kadriye Sarıkaya, Şükriye Aysel Akgül, Ali Hikmet Akgül, Cafer Küçük, Ahmet Demir, Ahmet Tosun, Sulhiye Yavuztürk, Tahsin Aydın, REFSAN Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Karaaslan, Asistan OSGB Yetkilisi Ahmet Pehlivan, Gökhan Yanar, Mürüvvet Avlupınar, Kamuran Yağız, Kazım Gümüş’e, Emel Oğur’a, Kütahya Evliya Çelebi Fotoğraf Derneğine, Kütahya Kültür ve Sanat Derneğine, Kütahya Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezine ve Kent Konseyi Başkanı Bülent Cebeci’ye teşekkür belgesi takdiminde bulunuldu.

 

Kaynak: ANKA