Bayrampaşa’da çocuklara özel açık havada sinema keyfi devam ediyor
Bayrampaşa’da çocuklara özel açık havada sinema keyfi devam ediyor
İçeriği Görüntüle

(ANKARA) - Keçiören Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde belediye personeline yönelik “Masabaşı Egzersizleri ve Ofis Rehabilitasyonu” konulu eğitim düzenlendi. Çalışanların fiziksel aktivite bilincini artırmak ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen eğitimi fizyoterapist Kübra Erdal verdi. 

Keçiören Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle, sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla belediye personeline “Masabaşı Egzersizleri” eğitimi verildi. 

Fizyoterapist Kübra Erdal, çalışma ortamının ergonomik şekilde düzenlenmesi, fiziksel aktiviteyi artıracak davranış değişiklikleri ve omurgayı yıpratan yanlış alışkanlıklara ilişkin personeli bilgilendirdi.

Erdal, özellikle masabaşında çalışanların günlük rutinlerine dahil edebilecekleri egzersiz önerilerinde bulunarak, “Öğle yemeği sonrası kısa yürüyüşler, açık havada egzersizler, asansör yerine merdiven kullanımı gibi basit adımlarla sağlıklı yaşam mümkün. Haftada en az üç defa 45 dakikalık yürüyüşler omurga sağlığı için çok önemli” dedi.

İş hayatının yoğun temposu içinde fiziksel aktivitenin sağlığa etkilerinin ve psikolojik dayanıklılığın öneminin vurgulandığı eğitimde, doğru nefes egzersizlerinin hem sağlıklı yaşam açısından sağlayacağı faydalara hem de stresle başa çıkma üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekildi.

Eğitimin sonunda katılımcılara, iş yaşamının yoğun temposu içinde kolayca uygulanabilecek hareketler uygulamalı olarak gösterildi.

Kaynak: ANKA