CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın kuruluş yıldönümünde AK Parti'ye bir hediyesi olduğunu belirterek, "Yarın 12'yi bekle. Tayyip Bey, turpun büyüğü heybede diyorsun ya. Heybede tutmayacağım, yarın 12'yi bekle. Yarın 12'de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde bütün basın mensuplarını çağırıyorum. İmzalı, yazılı, açık açık isimler yazıyor, AK Toroslar çetesi çöküyor, AK Parti çöküyor. Yarın AK Parti'ye kuruluş yıldönümü hediyesi. Siz hani bizden belediye başkanı çalacaksınız ya, yarın öğlen 12'de yüzünüz kaça çalacak, ne çalacak göreceğiz. Bugün çıkmış beni tehdit edenler, yarın 12'de göreceğiz bakalım ak tarafı da kara tarafı da. Hodri meydan" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun serbest bırakılması için düzenlediği "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingleri kapsamında Yahya Kemal Parkı önünde düzenlenen Bayrampaşa mitinginde yaptığı konuşmada, "147 gün geçti 19 Mart darbesinden. 19 Mart darbesini geriye püskürttünüz, darbecileri durdurdunuz. Cumhurbaşkanıyım diye gelip cunta başkanı olana teslim olmadınız. Bunları yapmaya niyetlenen başımızdakiler gün geldi aynı 1990'lardaki beyaz Toroslar gibi karşımıza “ak Toroslar”la çıktılar. Tehdit ettiler, meydan okudular. Ak Toroslar çetesine teslim olmadık, bir adım geri atmadık, ipliklerini pazara çıkardık" dedi.

Özel, şunları kaydetti:

"Geçen hafta Tuzla'da ilan etmiştim. Bir avukat, Mehmet Yıldırım, tek tek gezip soruşturma gizli, bütün ifadeler sadece savcılarda var, bu avukatın eline veriyorlar. Tek tek geziyor, insanlara diyor ki 'Eğer sen şuna iftira atarsan evine gidersin'. Kimini çocuğuyla tehdit ettiler, kimini eşiyle. Kiminden yüksek paralar istediler. Bunların tamamını belgeledik. Bir tam gün sustular. Avukata yol verdiler. Avukat Yunan adalarına kaçmak için Kaş'a doğru giderken Serik'te yakalandı. O avukatı getirdiler, normalde suçu 5 yıl, avukat olduğu için 7,5 yıla kadar çıkıyor. Kaçarken yakalanmış. Tutuklama yasağı var yalanı atıp ev hapsine koydular. Onu içeriye koysalar avukat 'Böyle mi anlaştık, ben senin için çalışıyordum' der. Bütün hepsini açığa çıkarır 7,5 yıllık suça tutuklama yasağı dediler, evde paşa paşa oturuyor. O çetenin yakasını bırakmayacağız. Kanıtları HSK'ya teslim ettik. Adalet Bakanı'na sesleniyorum. İki hafta önce evlatlarıyla tehdit edilenlerin, kilometrelerce sürgüne gönderilenlerin, yerde yatırılarak iftiracılığa zorlananların isimlerini verdim. Orada duruyorsunuz. Tuzla'da söylediğim kaçarken yakalandı. Hala duruyorsunuz. Adalet Bakanı, ben konuşurken kızmışım 'lan' demişim, bana soruşturma açmış. Bak Adalet Bakanı, ilan ediyorum yarın 12'yi bekle. Kuruluş yıldönümü hediyen geliyor, yarın 12'yi bekle. Tayyip Bey, turpun büyüğü heybede diyorsun ya. Heybede tutmayacağım, yarın 12'yi bekle. Yarın 12'de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde bütün basın mensuplarını çağırıyorum. İmzalı, yazılı, açık açık isimler yazıyor, AK Toroslar çetesi çöküyor, AK Parti çöküyor. Yarın AK Parti'ye kuruluş yıldönümü hediyesi. Siz hani bizden belediye başkanı çalacaksınız ya, yarın öğlen 12'de yüzünüz kaça çalacak, ne çalacak göreceğiz. Bugün çıkmış beni tehdit edenler, yarın 12'de göreceğiz bakalım ak tarafı da kara tarafı da. Hodri meydan.

"Ey topuklayan efe..."

147 gün geçti, tek bir delil bulamadılar. Aziz İhsan Aktaş, 380 küsür ihalenin 300'ünü AK Partililerden, 80'ini CHP'lilerden almış. CHP'lilerin hepsini içeri alıyorlar, AK Partililere dokunmuyorlar. Bunun en çok ihale aldığı Kütahya Belediyesi, MHP'li. Dosyayı ayırmışlar, Kütahya'ya yollamışlar. Ama Zeydan Karalar'ı, Oya Tekin'i bizim arkadaşları Adana'dan İstanbul'a getirip Silivri'de yatırtıyorlar. Ama en çok Aziz İhsan Aktaş'a ihale veren bir belediye vardı. O belediye Cumhuriyet Halk Partiliydi, tir tir titriyordu. Diyorduk ki, 'Yolsuzluk yapmadıysan korkma'. Ama bir korkuyor, bir korkuyor, bir korkuyor. Topuklu efe bugün topukları yağlamış. Bütün arkadaşlarımıza aynı iftiralar atılıyor. Arkadaşlarımız alnım açık başım dik diyor. Ben de yanlış yok diyor. Ama bu topuklu efe de haksızca hiç haketmediği ünvanları kendisine vermişiz bugüne kadar. Meğersem kendinden korkarmış. Buna dediler ki, 'İşte Aziz İhsan Aktaş dosyan. Ya hapse atılacaksın, ya AK Parti'ye katılacaksın.' Aydın'da İYİ Partili Nazilli Belediyesi AK Parti'ye geçtiğinde bu hanımefendi diyordu ki, 'Bu oylar Cumhur İttifakı'na değil, Millet İttifakı'na verildi. Haram zıkkım olsun, hakkımı helal etmem.' Ey topuklu efe, topuklayan efe. O oylar Cumhuriyet Halk Partisi'ne verildi. Yazıklar olsun, haram zıkkım olsun AK Parti'ye kaçıyorsun. Bu yeni düzeni AK Parti'nin seçmenlerine şikayet ediyorum. Aydın'da aday gösterdiniz, biz de gösterdik. Ağzına geleni söylediler, birbirlerine her şeyi söylediler. Millet oylarını Cumhuriyet Halk Partisi'ne bastı. Siz bunu hapse atılmakla tehdit edip, buna tenezzül eden Recep Tayyip Erdoğan'a da, buna teslim olan topuklayan efeye de yazıklar olsun.

"O Aydın'ı alacağız"

İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa, Denizli, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Aydın. Tamamı Cumhuriyet Halk Partisi'nde. Şirketleri batıyormuş, kurtaracaklar. AK Parti'ye geçeceği duyuldu, borsada şirketin dibe çöküş değeri artıyor. AK Parti kurtaracakmış. AK Parti seni bugün kurtarır ama ne AK Parti'yi ne bu namussuzluğu bizim elimizden kimse kurtaramaz. Biz, düşman donanması gelince kırmızı halı serenlerden, günü gelince arka kapıdan binip İngiliz muhribiyle kaçanlardan değil, işgal ordusu gelince 'Geldikleri gibi gidecekler' diyenlerdeniz. Biz Selanikli Mustafa Kemal'in partisiyiz. Aydın, Ege ayağa kalkmış. Bu milli irade hırsızlığına bu milli irade saygısızlığına, bu haysiyet cellatlığına karşı Ege, Aydın ayakta, Türkiye ayakta. And olsun ki o Aydın'ı yine alacağız, bütün Ege'yi alacağız. Bütün Türkiye'yi alacağız. Oy hırsızından da bütün hırsızlardan da bu memleketi kurtaracağız.

"Bu bileği bükemezsin"

Balıkesir Sındırgı'da 4 büyüklüğünde deprem
Balıkesir Sındırgı'da 4 büyüklüğünde deprem
İçeriği Görüntüle

Erdoğan'a buradan sesleniyorum. 'Yarın katılım olacak, güçleneceğiz' diye caka satan, kendince alay eden Erdoğan'a söylüyorum. Bak bu bilek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin bileğidir. Bükemezsin, bükemedin, bükemeyeceksin. Aydın'ı hırsızlayan Erdoğan'a söylüyorum. Gaziantep'te yolsuzluktan partiden attığımız belediye başkanını önce aklayan sonra paklayan, şimdi partisine alan, buna tenezzül eden Gaziantep'te, Aydın'da, tüm Türkiye'de belediye kazanamayıp hırsızlayan Erdoğan'a söylüyorum. Yanına kalmaz.

Bugün İletişim Başkanlığı'nın yeni başkanı kibar kibar twit atıyor. Kazanamadığın ile dosya gösterip şantajla belediye başkanına 'Ya hapse gireceksin ya bizim partiye gireceksin' diyenden, küçücük çocuklarıyla anaları tehdit edip, iftiraya zorlayıp kendi rakibini elemeye çalışandan, kendi diploması yokken, 30 yıllık diplomaya saldırandan, bundan sonra siyasi muhatap mı olur, siyasi kibarlık mı olur. Hak ettiğini duyacak. Erdoğan, sana sesleniyorum. Sen demokrasi istemiyorsun, çünkü demokrasi olsa kaybedeceksin. Adalet istemiyorsun çünkü adalet olsa suçlarını gizleyemeyeceksin. Barış istemiyorsun, çünkü bu memlekete barış gelse kutuplaştıramayacaksın, karşı kutbu şeytanlaştıramayacaksın. Kutuplaşmana inat, kucaklaşacağız. Şeytanlaştırmana inat kardeşleşeceğiz. Birbirimize sarılacağız. Sana inat biz kazanacağız.

Selanik'te doğan bir çift mavi gözü kendi gözünden daha çok seven, onun kurduğu cumhuriyete, onun emanet ettiği vatana, bayrağa sahip çıkan güzel insanlarsınız. Onun koltuğuna, ona hürmet etmeyen, saygı duymayan, izinden gitmeyen, silah arkadaşlarına husumet duyan biri oturmuş. Artık onu oradan kaldırmaya, yerine bir Cumhuriyet Halk Partili cumhurbaşkanı oturtmaya var mısınız?"

(SON)

Kaynak: ANKA