Hekimhan ilçesi Köprülü Mehmet Paşa Mahallesi sınırlarında yer alan Yücekaya mevkisinde, bölgedeki evlerin ve yaşam alanlarının olası doğal afetlerden korunması amacıyla geniş çaplı editoryal çalışma başlatıldı. Taş düşmesi ve taşkın tehlikesine karşı yürütülen faaliyetlerle bölgenin güvenliği teminat altına alınıyor.

"1980 Yılında Yapılan Terasların Onarımına Başladık"

Yürütülen saha çalışmaları hakkında detaylı bilgilendirmede bulunan Köprülü Mehmet Paşa Mahalle Muhtarı Ozan Mevlüt Çavuş, Yücekaya'nın alt tarafında yer alan evlerin taş düşmesi ve taşkın riskiyle karşı karşıya bulunduğunu vurguladı. Riskleri ortadan kaldırmak için harekete geçtiklerini belirten Çavuş, şu ifadeleri kullandı:

"Yücekaya mevkisinin alt tarafında bulunan evlerimiz, dere yataklarının dolu olması ve taş düşme riskinin yüksekliği nedeniyle olası bir afette risk altında. Bu nedenle 1980 yılında yapılan terasların onarımına başladık."

Dere Yatakları İş Makineleriyle Açılıyor

Sincik’te peş peşe iki deprem: En büyüğü 4,2
Sincik’te peş peşe iki deprem: En büyüğü 4,2
İçeriği Görüntüle

Olası risklerin önüne geçilmesi adına Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım’a taleplerini ilettiklerini ifade eden Muhtar Çavuş, belediyenin mevcut imkânları doğrultusunda bölgeye hızlıca destek sağladığını aktardı. Zamanla dolan dere yataklarının temizlenerek yeniden açıldığını ve teraslardaki tahkimat çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade etti.

"Mahallem ve Şahsım Adına Teşekkür Ediyorum"

Gerçekleştirilen temizlik ve bakım adımlarının mahalle sakinleri açısından kritik bir önem taşıdığını dile getiren Muhtar Çavuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu çalışmalarımızda bizlere destek veren Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım'a ve ekibine mahallem ve şahsım adına teşekkür ediyorum."

Kaynak: RSS