CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararıyla görevden alınan CHP Hakkari İl Başkanı Suzan Çakırbeyli, il yöneticileriyle birlikte kamera karşısına geçerek zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Parti sözcüsünün "26 il başkanı arkadaşımızı görevden aldık" ifadesine sert çıkan Çakırbeyli, "Butlancılar bizim arkadaşlarımız değiller, olamazlar" dedi.

Örgütte karşılığı olmayan kişilerin kurultaydan kurultaya delege avına çıktığını öne süren Çakırbeyli, görevden alınma gerekçelerinin CHP Grup Başkanı Özgür Özel'e verdikleri destek olduğunu iddia etti. Çakırbeyli, bu durumu Hakkari örgütü için bir şeref nişanesi olarak gördüklerini belirtti.

"Bunu Butlancılar Suç Olarak Sayıyor Olabilirler"

Genel merkezin masa başında yaptığı siyasi operasyonlarla örgütleri bitiremeyeceğini söyleyen Çakırbeyli, Genel Başkan Özgür Özel’in arkasında milim eğilmeden durmaya devam edeceklerini vurguladı. Mücadeleden geri adım atmayacaklarını ifade eden Çakırbeyli, sokaklarda ve halkın arasında olacaklarını dile getirdi.

Tülay Hatimoğulları’ndan Madımak Anmasında Çağrı: “Hakikatle Yüzleşme Komisyonu Kurulsun”
Tülay Hatimoğulları’ndan Madımak Anmasında Çağrı: “Hakikatle Yüzleşme Komisyonu Kurulsun”
İçeriği Görüntüle

Sert eleştirilerini sürdüren Çakırbeyli, "Bizler tarihin en güzel yerlerinde anılacağız ama butlancılar tarihin ihanet sayfalarında yer alacaklar" ifadelerini kullandı. Görevden alınan 26 il başkanı olarak örgütleriyle birlikte yollarına kararlılıkla devam edeceklerinin altını çizdi.

"Ya Yeni Bir Yol Bulacağız, Ya Yeni Bir Yol Açacağız"

Konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun Selahattin Demirtaş hakkındaki ifadelerine de değinen Çakırbeyli, bu açıklamaları asla kabul etmediklerini belirtti. Türkiye'yi aydınlık ve demokratik bir geleceğe taşımak için gerekirse yeni bir yol açacaklarını söyledi.

Hakkari il örgütünün her zaman olduğu gibi dimdik ayakta ve görevinin başında olduğunu belirten Çakırbeyli, iki yıl boyunca "butlandan" medet umanlara da yüklendi. Kendilerinin halkın iradesiyle seçildiğini, karşı tarafın ise atanmış memurlar olarak kalacağını ifade etti.

"Hakkari'den Genel Merkez'e Işık Hızıyla İade Ediyorum"

Açıklamanın en çarpıcı anı ise imza atılan protesto gösterisi oldu. Kendisine tebliğ edilen görevden alınma belgesini elleriyle katlayarak kağıttan uçak yapan Suzan Çakırbeyli, genel merkeze adeta rest çekti.

Yaptığı kağıttan uçağı fırlatan Çakırbeyli, "Hakkari'den Genel Merkez'e taahhütlü olarak, ışık hızıyla iade ediyorum" diyerek tebligatı yere attı. O anlar sosyal medyada ve siyaset kulislerinde geniş yankı uyandırdı.

Kaynak: ANKA