CHP'nin Aksaray'da düzenleyeceği "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingi hazırlıkları tamamlandı
CHP'nin Aksaray'da düzenleyeceği "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingi hazırlıkları tamamlandı
İçeriği Görüntüle

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Bursa'daki orman yangınından etkilenen Gürsu ilçesine bağlı Karahıdır Köyü'nü ziyaret etti. Erbakan,"Türkiye’nin 25 bölgesinde birden yangınların olması bizleri şüphelendirmektedir, kuşkulandırmaktadır. Diğer önemli bir husus, bu yangınların çıktığı yerlerin insan bulunan yerler olmaması" dedi.

Erbakan, Bursa'nın Gürsu ilçesine bağlı Karahıdır Köyü'nde yangından etkilenen yurttaşlarla bir araya gelerek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yangın bölgesini ve köylülerin mağduriyetlerini yerinde inceleyen Erbakan, Kahadır Köyü'nde bulunan kıraathanede yurttaşlara şunları söyledi:

"Bursa’mızdaki ve Türkiye’nin diğer bölgelerindeki bu yangınlar, her zaman ifade ettiğimiz gibi, adeta ciğerlerimizi yakmıştır. Bu yangınlar vesilesiyle aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Yine aziz milletimize başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Cenab-ı Allah bizleri bir daha böyle felaketlerle sınamasın duasını yapıyoruz.

Bugün Bursa’da yangından etkilenen bölgelerde ziyaretlerimizi ve temaslarımızı gerçekleştireceğiz. Öncelikle, tabii ki geçmiş olsun dileğimizi; ülkemizin diğer bölgelerindeki yangın mücadelesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı dileklerimizi ileterek sözlerimize başlıyoruz. Bununla beraber, bugün Bursa’da yangınla ilgili olarak yetkililerden, ilgililerden bilgi almak; burada yangından etkilenen vatandaşlarımızın derdine ortak olmak, onların derdiyle dertlenmek; yine il başkanımız başta olmak üzere teşkilatlarımızdan, teşkilat mensuplarımızdan, ilçe başkanlarımızdan yangınla ilgili, felaketle ilgili bilgiler almak üzere Bursa’da bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi Bursa halkına iletiyoruz.

"Önemli bir konu bu yangınlarla ilgili sabotaj ihtimalinin söz konusu olmasıdır"

Tabii, burada diğer önemli bir konu yangınlarla ilgili sabotaj ihtimalinin söz konusu olmasıdır. Bu yangınların bir defa 25 ayrı yerde birdenbire ortaya çıkması veya birkaç gün arayla ortaya çıkması aslında gayrı tabi bir durumdur. Türkiye’nin 25 bölgesinde birden yangınların olması bizleri şüphelendirmektedir, kuşkulandırmaktadır. Diğer önemli bir husus, bu yangınların çıktığı yerlerin insan bulunan yerler olmaması genel olarak. Yani 'bir piknik yapıldı, bir ateş yakıldı, bir cam atıldı, bir şişe atıldı, bundan dolayı bir ateş yakılmıştı, piknik ateşi söndürülmedi, bundan dolayı oldu' denebilecek yerler olmaması; insan nüfusunun, insan yoğunluğunun bulunmadığı yerler olması da yine bizi şüpheye, kuşkuya sevk eden etkenlerden bir tanesidir.

Ve tabii ki bununla beraber, bu yangınların biraz önce söylediğim gibi, 25 ayrı yerde çıkmış olması ve yine aldığımız bilgiler doğrultusunda ve kamuoyundan takip ettiğimiz kadarıyla yangınların öğleden sonra, akşam üzeri ve akşam saatlerinde çıkması; geceleyin helikopterlerin ve uçakların müdahalesinin zor olacağı bir saate bu yangınların denk gelmesi de yine bizler için sabotaj ihtimalini, şüphesini alevlendirmektedir.

"Sorumlularının bulunması son derece büyük önem arz etmektedir"

Bu noktada, yurt içinden bir sabotaj olma ihtimali olabilir; yurt dışından, dış güçlerin bir sabotajı olma ihtimali olabilir. Bununla ilgili gerekli soruşturmanın, gerekli araştırmanın en etkili şekilde yapılması; bu yangın eğer bir sabotajla kasıtlı olarak çıkartılıyorsa, bunun sorumlularının mutlaka bulunması, arkasındaki güçlerin mutlaka ortaya çıkartılması son derece büyük önem arz etmektedir. Bunu ifade etmek isterim.

"Makine ve ekipman eksiklerinin olduğu ifade edilmektedir"

Ve tabii ki bu vesileyle bir kez daha, bütün bu yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isterim. Tabii yine yangına müdahale sırasında birtakım eksiklerin, birtakım ihmallerin, birtakım makine ve ekipman eksiklerinin olduğu ifade edilmektedir. Bu yönde iddialar vardır. Bunlarla ilgili olarak mutlaka bir komisyon oluşturulması; uzmanların, müfettişlerin içerisinde bulunduğu bir komisyonun bu iddiaları araştırması, soruşturması ve eğer varsa ihmali olanların mutlaka ortaya çıkartılarak haklarında gerekenin yapılması gerektiğini ifade etmek isterim.

Cenab-ı Allah beterinden saklasın. Bir kez daha aziz milletimize başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve bugün inşallah Bursa’da yapacağımız ziyaretlerin, incelemelerin hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Kaynak: ANKA