Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Eylül'den bu yana gündemde olan fon piyasasındaki gelişmeleri etraflıca değerlendirdiklerini açıkladı. Adalet ile Hazine ve Maliye Bakanlarının Kabine'ye detaylı sunum yaptığını belirten Erdoğan, idari ve hukuki süreçlerin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.

Antik Dünyanın En Lüks Sofra Takımları Adrasan Batığında Bulundu
Antik Dünyanın En Lüks Sofra Takımları Adrasan Batığında Bulundu
İçeriği Görüntüle

"Her Kim Milletin Hakkına El Uzatırsa Karşısında Bizi Bulur"

Konuşmasında kararlılık vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyuna şu mesajları verdi:

"İster piyasa manipülasyonuyla, ister borsa oyunlarıyla, ister belediyelerde yaşandığı gibi apaçık yolsuzluk yaparak olsun, her kim milletin hakkına, hukukuna, malına, mülküne el uzatırsa karşısında bizi bulur, devleti bulur. Kimse bizi başkalarıyla karıştırmasın. Bizim kırmızı çizgimiz aziz milletimizdir. Biz ne hak yeriz ne de vatandaşın hakkının yenilmesine göz yumarız."

"Finansal Sistemimize Sirayet Etmiş Bir Risk Yoktur"

Türkiye'nin finansal yapısının ve ekonomisinin güçlü temellere dayandığını ifade eden Erdoğan, yaşanan sorunun fon piyasasının sınırlı bir bölümüyle kısıtlı kaldığını aktardı.

"Türkiye Ekonomisine ve Borsasına Haksızlık Edilmesin"

Türkiye'nin 2 trilyon dolara yaklaşan ekonomik büyüklüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Finansal sistemimize sirayet etmiş herhangi bir risk mevzubahis değildir. Türk sermaye piyasası dayanıklıdır. Temelleri sağlamdır. Bu sınamanın üstesinden rahatça gelecek kapasiteye de hamdolsun ziyadesiyle sahiptir. Sırf siyasi mevzi kazanmak uğruna muhalefet figürleri dâhil hiç kimsenin ekonomimize zarar vermeye, yatırımcıları tedirgin etmeye hakkı yoktur. Yabancı basın kuruluşlarına yazılar yazarak kendi ülkesini kötülemenin gerekçesi olamaz."

"Haksız Kazanç Elde Edenler Hukuk Önünde Hesap Verecek"

Kapatılan fonların tasfiye sürecinin titizlikle yürütüldüğünü bildiren Erdoğan, haksız kazanç sağlayanlara yönelik soruşturmaların sürdüğünü ifade etti.

"Kritik Zirve Yarın Gerçekleştirilecek"

Sermaye piyasalarının işleyişini daha sağlıklı hale getirecek yeni idari ve hukuki düzenlemelerin hızla hayata geçirileceğini duyuran Erdoğan, yarın ekonomi kurmayları ve sorumlu kurumların yöneticileriyle bir araya gelerek süreci bizzat sevk ve idare edeceğini açıkladı.