Haber: Sefer TALAY

(BALIKESİR) – Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye genelinde her yıl düzenlediği Yaz Spor Okulları, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde bu yıl da büyük ilgi gördü. “Yaza hareketli giriyoruz” sloganıyla başlatılan etkinliklerde çocuklar farklı spor branşlarında eğitim alıyor, Atatürk Spor Salonu’ndaki kurslara bin 500’ün üzerinde çocuk katıldı.

Burhaniye İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen Yaz Spor Okulları, temmuz ayında başladı.

Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen açılış törenine Kaymakam Cumali Atilla, İlçe Emniyet Müdürü Faik Karabaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ünal Bayhan, Cezaevi Komutanı Üsteğmen Engin Demir, çocuklar ve aileleri katıldı. Açılışta çocuklar coşku dolu anlar yaşadı, jimnastik grubu gösteri sundu.

Çevreciler Aydın'dan Karadeniz'e seslendiler: "Havama, suyuma, toprağıma dokunma"
Çevreciler Aydın'dan Karadeniz'e seslendiler: "Havama, suyuma, toprağıma dokunma"
İçeriği Görüntüle

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Aslan Alparslan, Yaz Spor Okulları’nın iki dönem halinde düzenlendiğini ve 1 Eylül’e kadar süreceğini belirtti. Alparslan, “Bu yıl Burhaniyeli gençlerimiz basketbol, voleybol, masa tenisi, cimnastik, tekvando ve güreş gibi branşlarda Yaz Spor Okulları'nda bizimle olacaklar. Birinci dönemde bin 517 öğrencimiz kayıt yaptırdı. İkinci dönemle birlikte toplam 3 bine yakın çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Spor salonlarının gençler için yaz boyunca açık olduğunu vurgulayan Alparslan, tüm çocuk ve gençleri Atatürk Spor Salonu’nda sporla buluşmaya davet etti.

Kaynak: ANKA