Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Türkiye'nin ve dünyanın içinde bulunduğu ekonomik ve jeopolitik türbülansa ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan BTP Lideri, krizlerin temelinde mevcut ekonomik sistemin yattığına işaret etti.

Türkiye'nin ciddi bir ekonomik krizle mücadele ettiğini, dünyanın ise küresel ölçekte derin bir türbülansın ortasında yer aldığını belirten Baş, mevcut tablonun geçici olmadığını vurguladı.

"Savaşların Zeminini Hazırlıyor"

Ekonomik çalkantıların toplumsal ve siyasal boyutlarına dikkat çeken Hüseyin Baş, mevcut düzenin yarattığı tahribatı şu sözlerle dile getirdi:

"Ekonomik krizler yalnızca refahı azaltmıyor; gelir dağılımındaki adaletsizliği derinleştiriyor, toplumsal huzuru zedeliyor ve nihayetinde savaşların zeminini hazırlıyor. Bugün yaşadıklarımızı yalnızca dönemsel dalgalanmalarla açıklamak mümkün değil. Sorun, krizleri üreten ekonomik sistemin kendisinde."

"Çözüm Var: Milli Ekonomi Modeli"

Alevi Kurumlarından Kemal Öztürk ve Altan Tan Hakkında Suç Duyurusu
Alevi Kurumlarından Kemal Öztürk ve Altan Tan Hakkında Suç Duyurusu
İçeriği Görüntüle

Sistemik krizlere karşı ellerinde somut bir çözüm modeli olduğunu belirten BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Milli Ekonomi Modeli'nin küresel ölçekteki etkisini hatırlatarak şunları kaydetti:

"Fakat çözümsüz değiliz. BTP, yıllardır kriz ve savaş üreten bu anlayışa karşı alternatif bir ekonomik paradigma ortaya koyuyor: Milli Ekonomi Modeli. 11. Uluslararası Milli Ekonomi Modeli Kongresi'ni şubat ayında Viyana'da gerçekleştirerek, insan merkezli ve adil bir ekonomik düzenin mümkün olduğunu bir kez daha dünyaya haykırmıştık. Çünkü mesele yalnızca ekonomiyi düzeltmek değil; ekonomiyi insan için yeniden planlamaktır. Çözüm var. Çözüm: Milli Ekonomi Modeli."

Kaynak: ANKA