(UŞAK) - Uşak Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Uşak Tarhana Festivali" yoğun katılımla başladı. Festivalin ilk günü kortej yürüyüşünden konserlere, halk oyunlarından belgesele, tiyatro gösterilerinden resim yarışması ödül törenine kadar birçok farklı etkinlik Uşaklı vatandaşlar ile buluştu.

2. Uluslararası Uşak Tarhana Festivali başladı. Program, Yöresel Ürünler Çarşısı önünde Uşak Zeybek Ekibi’nin gösterisiyle başladı. Ardından klasik otomobiller, off-road araçları, motosiklet grupları, bando takımı, maskotlar, atlı cirit kulüpleri ve halk oyunları ekiplerinin katılımıyla gerçekleşen kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü. Dev Türk bayrağı eşliğinde yapılan yürüyüş, festival coşkusunu şehir merkezinden Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi’ne taşıdı. Atatürk Anıtı önünde Çan Kazdağları Halk Oyunları Ekibi’nin sunduğu gösteri yoğun ilgi gördü. Festival alanındaki resmi açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından izleyicilerle "Tarhana Belgeseli" buluştu.

Kadıköy'de "Kalamış Yaz Festivali" başladı
Kadıköy'de "Kalamış Yaz Festivali" başladı
İçeriği Görüntüle

"İkinci Uluslararası Uşak Tarhana Festivalimiz hayırlı uğurlu olsun"

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Özkan Yalım, "Tarhana sadece bir lezzet değil, Uşak’ın geçmişi, kültürü ve birlik duygusudur. Aynı zamanda Uşak, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birine tanıklık etmiş bir memlekettir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün 'Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz'dir, İleri' diyerek o tarihi emri verdiği, Yunan Komutan Trikopis’i bizzat yakaladığı topraklardasınız. Hepiniz hoş geldiniz. Bu festivali her yıl daha da geliştirerek, Uşak’ın değerlerini uluslararası düzeyde tanıtmaya devam edeceğiz. Katılımınız ve desteğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. İkinci Uluslararası Uşak Tarhana Festivalimiz hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Gün sonunda "Ateş Başı Sohbeti" programı düzenlendi

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek festivalin resmi açılışı gerçekleştirildi. Festivalin açılış gününde ayrıca çocuklara yönelik düzenlenen "Yörem, Düşüm ve Ben" konulu resim yarışmasının ödül töreni yapıldı. Akşam saatlerinde sahneye sırayla Ayna Halk Oyunları Gösterisi ve Deniz Organizasyon Dans Grubu çıktı. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan Mehmet Karadedeli, "Yaren Saklı Uşak Türküleri" konseriyle unutulmaz bir müzik şöleni sundu. Ardından Hasan Yılmaz, sahnedeki performansıyla festivale renk kattı. Günün sonunda ise "Ateş Başı Sohbeti" programı düzenlendi. 

Kaynak: ANKA