CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sultangazi’deki mitingde AK Parti’nin “kara düzen” yarattığını belirterek, “And olsun ki değiştireceğiz. Bu düzen yıkılacak, yerine adaletli, hakça bir düzen gelecek” dedi.

Özel: “Sultangazi haksızlığa karşı ayağa kalktı”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na özgürlük ve erken seçim talebiyle başlattığı “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 71’incisinde konuştu. Sultangazi’de coşkulu bir kalabalığa hitap eden Özel, “Sultangazi’ye sığamadık, çatılar dolmuş. Bugün halk iradesine sahip çıkmaya, seçtiklerinin arkasında durmaya gelmiş” dedi.

Kalabalığın büyüklüğüne dikkat çeken Özel, “Bir büyük demokrasi ittifakı var. Bu ittifak İstanbul’u kazandığı gibi günü geldiğinde Sultangazi’yi de Türkiye’yi de kazanacak” ifadelerini kullandı.

“Havai fişek değil, bu meydanın desteği lazım”

Mitingde bir grup tarafından havaifişek atılmasına tepki gösteren Özel, bunun doğaya ve canlılara zarar verdiğini belirterek, “Bizim işimiz çatapatla değil, cesaretle, vicdanla. Çatapat değil, bu meydan lazım” diye konuştu.

“Türkiye, suç örgütlerinin hedef ülkesi haline geldi”

Uyuşturucu ve organize suçlarla mücadeleyi değerlendiren Özel, Türkiye’nin uluslararası suç endeksinde dünyada en çok suç işlenen 10. ülke konumuna düştüğünü söyledi.

AK Parti’den İmralı Ziyareti Mesajı: “Olumlu Bakıyoruz, Bu Bir Dinleme”
AK Parti’den İmralı Ziyareti Mesajı: “Olumlu Bakıyoruz, Bu Bir Dinleme”
İçeriği Görüntüle

“Türkiye artık insan ticaretinde merkez ülke, silah kaçakçılığında kaynak, uyuşturucu ticaretinde hem transit hem hedef ülke” diyen Özel, şöyle devam etti:

“AK Parti döneminde mücadele edilen tek suç, Erdoğan'ı yenme suçu oldu. Ekrem İmamoğlu’nun tek suçu İstanbul’da üç kez Erdoğan’ı yenmesidir. O içeride, uyuşturucu baronları dışarıda.”

“AK Parti’nin kara düzeninde kimse güvende değil”

Özel konuşmasında AK Parti iktidarını hedef alarak “KADAŞ – Kara Düzen A.Ş.” ifadesini kullandı:

“Bu düzende kadınlar güvende değil, gençler uyuşturucuya karşı güvende değil, işçiler güvende değil. İş cinayetlerinde ölenler güvende değil, ormanlar, dereler, emekliler güvende değil. Kim güvende? Sadece iktidarın çevresi.”

Özel, “And olsun ki bu düzeni yıkacağız. Bakan evlatlarının devri bitecek, vatan evlatlarının devri başlayacak” ifadelerini kullandı.

“Hakça bir düzen çok yakında gelecek”

Ekonomik krizin derinleştiğini belirten Özel, emeklilerin ve asgari ücretlilerin alım gücünün dramatik biçimde düştüğünü söyledi. Altın üzerinden verdiği örneklerle ekonomik tabloyu şöyle özetledi:

  • 22 yıl önce emekli maaşıyla 8 çeyrek altın alınırken bugün 1,5 çeyrek alınabiliyor.

  • Asgari ücret 7 çeyrek altından 2 çeyrek altına düştü.

  • Mazot fiyatları nedeniyle çiftçi eskisinden 6 kat daha fazla buğday satmak zorunda.

Özel, “Bu kara düzen eninde sonunda yıkılacak, yerine hakça bir düzen gelecek” dedi.

“Alevilere eşit yurttaşlık sağlanacak”

Konuşmasında Alevilerin haklarına geniş yer veren Özel, sert ifadeler kullandı:

“Alevilerin eşitlik sorunu vardır; bunu görmeyen alçaktır. Cemi­nevi ne kadar ibadethaneyse cami de o kadar ibadethanedir. Alevilik kültür değil inançtır. İktidarımızda Madımak Utanç Müzesi yapılacak ve cemevleri tamamen ibadethane olarak kabul edilecek.”

İmamoğlu ailesine kutlama, meydanda “Yiğidim Aslanım”

Özel, Ekrem İmamoğlu’nun evlilik yıldönümü ile eşi Dilek ve oğlu Selim İmamoğlu’nun doğum günlerini hatırlatarak kutladı. Ayrıca Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın da doğum gününü tebrik etti.

Miting, tutuklu belediye başkanları için söylenen "Yiğidim Aslanım" şarkısının hep birlikte söylenmesiyle devam etti.

Kaynak: ANKA