Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bülent Arınç’ın ziyareti sonrası kamuoyuna yansıyan iddialara tepki göstererek, “Benim doğrudan paylaşmadığım hiçbir açıklama beni bağlamaz” dedi ve bundan böyle siyasetçi ile avukat görüşmelerini sınırlandıracağını açıkladı.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde hükümlü bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın kendisini ziyaret etmesinin ardından kamuoyuna yansıyan haberlere ilişkin avukatları aracılığıyla bir açıklama yaptı.

Demirtaş, isim vermeden kendisine atfedilen değerlendirmelere tepki gösterdi ve “Benim doğrudan paylaşmadığım hiçbir açıklama, yorum, düşünce beni bağlamaz” dedi.

AK Parti’den İmralı Ziyareti Mesajı: “Olumlu Bakıyoruz, Bu Bir Dinleme”
AK Parti’den İmralı Ziyareti Mesajı: “Olumlu Bakıyoruz, Bu Bir Dinleme”
İçeriği Görüntüle

“Dokuz yıldır suçsuz yere bir hücredeyim”

Demirtaş, açıklamasında cezaevi koşulları ve kendisine yönelik iddialara şu ifadelerle değindi:

“Dokuz yıl boyunca suçsuz yere bir hücrede tutulmanın bin tane zorluğu vardır. Ancak halkın özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesinin parçası olmak dayanma gücü sağlar.”

Demirtaş, kamuoyuna yanlış aktarılan sözlerin kendisini en çok zorlayan konulardan biri olduğunu belirtti.

“Benim adıma konuşma yetkisi hiç kimsede yok”

Demirtaş, kendisine atfedilen açıklamaların bilinçli biçimde çarpıtıldığını savunarak şu ifadeleri kullandı:

“Benim doğrudan paylaşmadığım hiçbir açıklama, yorum, düşünce beni bağlamaz. Çarpıtma, uydurma, yanıltma amacıyla yapılan ve bana mal edilen düşünceleri şaşkınlıkla, üzüntüyle karşılıyorum.”

“Ben buraya onurumla girdim, onurumla çıkarım veya burada ömrümün son gününe kadar kalırım.”

“Siyasetçi ve avukat görüşmelerini sınırlıyorum”

Demirtaş, özellikle son dönemdeki çarpıtma ve manipülasyonların önüne geçmek için yeni bir karar aldığını duyurdu:

“Bundan böyle kendi arkadaşlarım hariç siyasetçi ve avukatlarla görüşmeyeceğim. Çünkü bu çarpıtma ve suistimalleri önlemenin başka yolu kalmadı.”

Demirtaş, açıklamasını “Hepinize içten selam, sevgilerimle” diyerek sonlandırdı.

Kaynak: ANKA