Ortahisar Belediyesi’nin destekleriyle, kırsal mahallelerde yaşayan kadınların üretime katılımını teşvik etmek ve desteklemek amacıyla kurulan "Ortahisar Toprak Ana Kadın Kooperatifi" ile ilgili ilçedeki muhtarlarla istişare toplantısı düzenlendi.
Ortahisar Belediyesi, toplumun her kesimini üretimin bir parçası haline getirmeyi hedefleyen projelerine devam ediyor. Bu kapsamda kırsal mahallelerde yaşayan kadınların üretime katılımını teşvik etmek ve desteklemek, ürettikleri ürünlerin pazarlanmasına yardımcı olmak amacıyla, Ortahisar Toprak Ana Kadın Kooperatifi kuruldu. Ortahisar Belediyesi’nin iştirak şirketi ORBEL A.Ş. öncülüğünde kurulan kooperatifin tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları sürecinde, ilçedeki muhtarlarla istişare toplantısı gerçekleştirdi. Belediye ana hizmet binasındaki Orhan Karakullukçu Salonu’nda düzenlenen toplantıya, belediye meclis üyesi ve Ortahisar Toprak Ana Kadın Kooperatifi üyesi Sibel Alemdaroğlu Şen, Muhtarlık İşleri Müdürü Hakan Altın, Tarımsal Hizmetler Müdürü Osman Yılancı, Kent Lokantaları Sorumlusu Gıda Mühendisi Dilara Ertürk ve mahalle muhtarları katıldı.
Kooperatifin 3 ayağı bulunuyor
Toplantıda, belediyede görev yapan ziraat mühendisleri, kooperatifin yapısı, işleyişi ve planlanan çalışmalar hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Kooperatifin kadın üreticilere sağlayacağı yararlar, pazarlama olanakları ve üretim sürecindeki destek mekanizmaları, detaylı bir şekilde anlatıldı. Üyeleri arasında Belediye Meclis Üyeleri Sibel Şen Alemdaroğlu, Birsen Karaahmet ve Arzu Öktem’in de bulunduğu Ortahisar Toprak Ana Kadın Kooperatifi’nin, Projeler (AB Destekli Projeler), Gıda ve Tarım Üretimi ile Kadın Emeği (Organik Köy Pazarları ve El Sanatları) şeklinde 3 ayağı bulunuyor. Ortahisar Toprak Ana Kadın Kooperatifi çalışmaları kapsamında kırsal mahallelerde bilgilendirme toplantılarının sürdürüleceği ve üreticilerle doğrudan temas kurularak fikir alışverişinde bulunulacağı belirtildi.
"Kadın emeğine büyük önem veriyoruz"
Üretim vurgusu yapan Belediye Başkanı Ahmet Kaya, şöyle konuştu:
"Ortahisar Belediyesi olarak üretime, özellikle de kadın emeğine büyük önem veriyoruz. Kadınlarımızın üretimde daha fazla yer alması, hem ekonomik kalkınmayı desteklemek hem de toplumsal hayata aktif şekilde katılımlarını sağlamak açısından çok değerli. Bu amaçla, kırsal mahallelerimizde yaşayan kadınlarımızın üretime katılımını teşvik etmek ve desteklemek, ürettikleri ürünlerin pazarlanmasına yardımcı olmak ve bu suretle ekonomik bağımsızlıklarını güçlendirmek amacıyla, Ortahisar Toprak Ana Kadın Kooperatifimizi kurduk. Toprak Ana Kadın Kooperatifi projemiz, sadece bir üretim ve satış organizasyonu değil, aynı zamanda kırsaldaki kadınlarımızın emeğini görünür kılmak, onları desteklemek ve ekonomik hayata daha güçlü bir şekilde katılmalarını sağlamak için oluşturduğumuz bir dayanışma modelidir. Kooperatif sayesinde kadınlarımızın el emeğiyle ürettiği ürünleri doğrudan vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Böylece hem üreticimiz kazanacak hem de tüketicimiz, kaliteli ve güvenilir ürünlere erişecek. Biz bu sürecin her aşamasında, üreten kadınlarımızın ve üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kadınlarımızın gücüyle, toprağın bereketiyle ve emeğin değeriyle kalkınan bir Ortahisar’ı hep birlikte inşa edeceğiz."
Kaynak: ANKA