DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan’dan İktidara Barış Süreci Çağrısı: "Artık Neyi Bekliyorsunuz?"
DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan’dan İktidara Barış Süreci Çağrısı: "Artık Neyi Bekliyorsunuz?"
İçeriği Görüntüle

YENİ Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya dair sosyal medya hesabı üzerinden detaylı bir açıklamada bulundu. 1975 yılından bu yana siyasetin içinde olduğunu, yaklaşık 50 yıldır kamuoyunun gözü önünde yaşadığını vurgulayan Sarıgül, hakkındaki iddialara sert yanıt verdi.

Memurluk, ticaret, belediye başkanlığı ve milletvekilliği görevleri boyunca sayısız kez denetlendiğini ifade eden Sarıgül, 2023 seçimleri sonrasında mal beyanında bulunduğunu belirtti. Sarıgül, "Hesabını veremeyeceğim bir kuruş dahi yoktur. Soruşturmanın açılmasına neden olan şahısların iddiaları, sahte banka dekontları, sahte noter tasdikleri, hile ile düzenlenen sözleşmeler ve belgelere dayalıdır. Dekontlar sahtedir. 100 avroluk bir dekont 100 milyon avro olarak değiştirilmiştir. Kurulduğu iddia edilen şirketler kurulmamıştır. Türkiye'ye getirilmiş ya da Türkiye'den çıkmış 1 avro dahi yoktur" ifadelerini kullandı.

"Şantajlara Boyun Eğilmemiştir"

Süreçte adı geçen şahıslarla temasların resmiyete dönüşmeden sona erdirildiğini bildiren Sarıgül, herhangi bir kamu zararının veya kişisel mağduriyetin bulunmadığını kaydetti.

Şantaj girişimlerine boyun eğmediklerini vurgulayan Sarıgül, "Soruşturmanın açılmasına neden olan şahıslar ellerindeki düzmece belgeleri e-mail ve WhatsApp yoluyla bana ve aile üyelerime iletmiş, ancak bu şantajlara boyun eğilmemiştir. Bu girişimlerinden sonuç alamayınca üzerimizde kamuoyu baskısı yaratmak için gazeteci Murat Ağırel'le temasa geçmişlerdir. Sayın Ağırel, kendisine ulaşan iddia ve belgelerden kuşku duymuş, etik gazetecilik gereği doğrulamak istemiştir. Şahıslar bunun üzerine benim, aile fertlerim ve gazeteci Murat Ağırel hakkında şikayette bulunmuşlardır" açıklamasında bulundu.

"Murat Ağırel'in Tutuklanmış Olmasından Son Derece Üzgünüm"

Gazeteci Murat Ağırel'in tutuklanmasına da değinen Sarıgül, söz konusu durumun büyük bir haksızlık olduğunu ifade etti.

Sarıgül açıklamasını şöyle tamamladı: "Şahısların bu girişimlerinden zaten haberimiz olduğu halde Sayın Murat Ağırel'in bize bilgi verdiğini, bizi koruduğunu iddia etmişlerdir. Sayın Murat Ağırel'in -yeterli bilgi ve belgeye ulaşamadığı için- haber yapmadığı gerekçesiyle bu soruşturmaya adının karıştırılması ve tutuklanmış olmasından son derece üzgünüm. Çok büyük bir haksızlıktır. Ülke olarak zor zamanlardan geçiyoruz ama bu zorluklar bizi güçlendirecek. Demokrasiye, adalete ve hukukun üstünlüğüne olan inancımızı kaybetmeyeceğiz. Kazanan demokrasi olacak, kazanan adalet olacak, kazanan tüm Türkiye olacak."

Haber Etiketleri: Mustafa Sarıgül, Murat Ağırel, Soruşturma, Sahte dekont, YENİ Parti

Kaynak: ANKA