Kolombiya’nın Cundinamarca eyaletinden kahreden bir haber geldi. Carbonera Los Pinos şirketi tarafından işletilen La Ciscuda kömür madeninde sabah saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi.
"9 İşçi Hayatını Kaybetti"
Kolombiya Ulusal Madencilik Ajansı tarafından yapılan açıklamada, yerin metrelerce altında yaşanan patlamada 9 maden işçisinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Olayda yaralanan 6 işçi ise bölgedeki en yakın hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.
Madencilik ajansı, ilk belirlemelere göre kazanın içeride biriken gazdan kaynaklanmış olabileceğini açıkladı. Patlamanın şiddeti maden tesisinde büyük hasara yol açtı.
"Gaz Seviyesi Tehlikeli Denilerek Uyarı Yapılmış"
Faciadaki en dikkat çekici detay ise denetim raporları oldu. Ajans, söz konusu maden tesisine 9 Nisan'da bir saha ziyareti yapıldığını ve metan gazı dahil bazı gazların tehlikeli seviyelere ulaşabileceği konusunda işletmeci şirketin önceden uyarıldığını aktardı.
"Şirketten Henüz Bir Açıklama Gelmedi"
Yapılan uyarılara rağmen üretimin devam ettiği madende yaşanan bu kaza, ülkede ihmal tartışmalarını da beraberinde getirdi. İşletmeci Carbonera Los Pinos şirketi, yaşanan can kayıpları ve ihmal iddialarıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.
Bölgede arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı, kazayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.




