Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, “İmralı’ya fikri ortaya atan Bahçeli gitsin” sözleri sonrası gelen tepkilere yanıt verdi; Saadet Partisi ile görüşmesinde ekonomik kriz, Gazze ve af konularını değerlendirdi.

“MHP’den Gelen Tepkileri Anlamakta Zorlanıyoruz”

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, “İmralı’ya fikri ortaya atan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gitsin” sözlerinin ardından MHP kanadından gelen eleştirileri değerlendirdi. Erbakan, “MHP kanadından gelen tepkileri anlamakta zorlanıyoruz. Eğer İmralı’ya gidip görüşme yapmak bu kadar kötü bir şeyse, neden Sayın Bahçeli aylardır ‘İmralı’ya gidilsin, görüş alınsın’ diyor? Kötü bir şey değilse, makulse, bu tepkiler neden veriliyor?” dedi.

Erbakan, sözlerinin nezaket çerçevesinde söylendiğini belirterek, “Biz sadece Sayın Bahçeli’nin bu görüşmeyi yapmasının daha doğru olacağını ifade ettik” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi ile “Alternatif Güç” Görüşmesi

Erbakan, bu açıklamayı Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan ile yaptığı görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında yaptı. İki lider, ekonomik sıkıntılar, adalet sorunları ve dış politika konularını değerlendirdi.

Erbakan, “Türkiye’de ekonomik zorluklar hat safhada, adaletle ilgili problemler ciddi boyutta. Gazze’de yaşanan dram ve dış politikadaki gelişmeler ortada. Bu tablo, mevcut iktidara alternatif bir gücün ortaya çıkmasını zorunlu kılıyor” dedi.

Yeniden Refah ve Saadet Partisi’nin temaslarını sıklaştırma kararı aldıklarını belirten Erbakan, “Seçime henüz zaman var. Ancak iki parti olarak seçim öncesinde ve Meclis çalışmalarında daha yakın iş birliği yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Yeniden Refah, Üye Sayısında MHP’nin Önünde”

Erbakan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın tepkilerine de yanıt verdi. “Bizi ‘küçük parti’ olarak nitelendiriyorlar ama Yeniden Refah Partisi bugün 652 bin üye ile MHP’nin önünde” diyen Erbakan, 31 Mart seçimlerinde aldıkları yüzde 7’lik oy oranının da bu tabloyu desteklediğini söyledi.

Erbakan, “Biz milletin teveccühüyle büyüyen bir partiyiz. Nezaketle yaptığımız bir eleştirinin bu kadar abartılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

“Trump’ın Anlaşmasına Temkinli Yaklaşmak Gerekir”

Dış politika gündemine de değinen Erbakan, Mısır’da düzenlenen Şarm el-Şeyh Barış Zirvesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Gazze’de yaşananların çözümü, Türkiye’nin öncülüğünde bir İslam Birliği’nin kurulmasından geçiyor” diyen Erbakan, İslam ülkelerinin sahip olduğu doğal kaynakların bir yaptırım gücü olarak kullanılabileceğini ifade etti.

Erbakan, “Trump’ın öncülüğünde hazırlanan anlaşmaya temkinli yaklaşmak gerekir. Çünkü hedef, Gazze’deki Müslümanları oradan uzaklaştırmak. Biz, bu planlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söylüyoruz” dedi.

Kavuncu’dan hükümete sert tepki: “İşçinin sırtına yükleniyorsunuz”
Kavuncu’dan hükümete sert tepki: “İşçinin sırtına yükleniyorsunuz”
İçeriği Görüntüle

“Af Düzenlemesi Halk Oylamasına Sunulmalı”

Gündemdeki af tartışmalarına da değinen Erbakan, milli birlik ve toplumsal barış vurgusu yaptı. “Silahların susması, kardeşliğin güçlenmesi gerekiyor. Ancak şehitlerimizin anısına halel getirecek düzenlemelere karşıyız” diyen Erbakan, çıkarılacak af yasalarının halk oylamasına sunulması gerektiğini söyledi.

“Milletin, şehit ailelerinin ve gazilerimizin onay vermediği hiçbir adım atılmamalı” ifadelerini kullanan Erbakan, toplum vicdanını gözeten bir sürecin önemine dikkat çekti.

Kaynak: ANKA