İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İzmir İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek, “AKP şapkasıyla saldırıyor, Cumhurbaşkanlığı kalkanıyla kendini savunuyor. Kim ki Mustafa Kemal ile uğraşıyor, bunun hesabını verecektir” dedi. Dervişoğlu, 10 Kasım’da okulların kapatılmasına da tepki gösterdi.

“Mustafa Kemal’i milletin vicdanından silemeyecekler”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir 4. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü öncesinde hükümete sert eleştiriler yöneltti.
“Mustafa Kemal Atatürk’e rahmet okumayı ‘külfet’ sayan bir hainler topluluğu var ama sayıları az” diyen Dervişoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Onu unutturmaya çalışıyorlar ama hâlâ bu ülkede ondan büyük kimse yok. Mustafa Kemal’i bu milletin vicdanından söküp atamayacaklar. Kocaeli Valisi Kur’an tilaveti için genelge yayınladı, buna bile karşı çıktılar. Biz ise tüm Türkiye’de ikindi namazı öncesi Kur’an okutacağız. Ayrıca Atatürk için Anıtkabir’e çıkan yollarda lokma döktüreceğiz.”

“Andımızı onun kapısının önünde okutmak boynumun borcu”

10 Kasım’ın okullarda “ara tatil” dönemine denk getirilmesini eleştiren Dervişoğlu, öğrencilerin Atatürk’ü anamayacak olmasına tepki gösterdi:

“10-14 Kasım arasına ara tatil koyarak çocuklarımızın Atatürk’ü anlamasını engelliyorlar. Bu milletin ruhuna ihanet ediyorlar. İzmir’de öğrenciler Andımız’ı okudukları için müdahale edilmiş. Gün gelecek iktidar olursak İstiklal Marşımızı ve Andımızı Tayyip Erdoğan’ın evinin önünde okutmak benim boynumun borcudur.”

CHP’li Murat Emir’den Dilovası tepkisi: “Yıkım kararı vardı, uygulanmadı; bu bir toplu cinayet!”
CHP’li Murat Emir’den Dilovası tepkisi: “Yıkım kararı vardı, uygulanmadı; bu bir toplu cinayet!”
İçeriği Görüntüle

“Cumhurbaşkanı kalkanıyla kendini savunuyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştirilerine de yanıt veren Dervişoğlu, siyasetteki çifte standardı şu sözlerle dile getirdi:

“Sayın Cumhurbaşkanı AKP şapkasıyla saldırıyor, kendisine cevap verildiğinde Cumhurbaşkanlığı kalkanıyla kendini savunuyor. Herkes bir gün ettiğini bulacak. Kim ki Mustafa Kemal ile uğraşıyor, mutlak suretle bunun hesabını verecektir.”

“Son kaleyi biz savunduk, son siperi biz kazdık”

Konuşmasının devamında Dervişoğlu, Türkiye’nin milli birlik ve üniter yapısına yönelik tehditlere dikkat çekti:

“Okyanusun ötesinde bir senaryo yazıldı, federasyon ve ana dilde eğitim gibi konular gündeme getiriliyor. Biz uyardık. Lozan’a saldıranlar, Sevr’e uşaklık yapıyor. Meclis Başkanının yaptığı yanlıştı. Son kaleyi biz savunduk, son siperi biz kazdık. Düşmanlar geldiği gibi gidecek.”

“Partiyi sıçrama tahtasına dönüştürmeye izin veremem”

Kongrede partililere uyarılarda bulunan Dervişoğlu, disiplin vurgusu yaptı:

“Küçük meselelerden büyük sonuçlar çıkarılabilir. Kimsenin siyasi hesabı için partiyi sıçrama tahtasına çevirmesine izin vermem. Bana sahip çıkın, memleket elden gidiyor. Atatürk’e Fatiha okumanın bile eleştirildiği bir dönemdeyiz. Kimsenin yanlış iş yapma ve yanlış söz söyleme lüksü yok.”

“Gençlerimizi konsolosluk önüne mahkûm ettiler”

Ekonomik sıkıntılara da değinen Dervişoğlu, Türkiye genelinde yaptığı ziyaretlerde halkın büyük bir memnuniyetsizlik içinde olduğunu söyledi:

“Çiftçi borç içinde, esnaf kan ağlıyor, işsiz gençler konsolosluk önlerinde kuyrukta. Gençlerimizi bu duruma sokanlar memlekete ihanet ediyor. Devlet aslında çiftçilere borçludur. Onlara iki yıl destek verilse hem üretim artar hem ülke nefes alır.”

“Cumhuriyete kayıtsız şartsız sahip çıkmalıyız”

Dervişoğlu konuşmasının sonunda Cumhuriyet’in önemine vurgu yaptı:

“Asgari ücret açlık sınırının altında. Emekliler tenceresini kaynatamıyor. Din, kültür ve tarih birlikteliğimizin temeli cumhuriyettir. Milletimizin en çok sahip çıkması gereken değer de budur. Cumhuriyete kayıtsız şartsız sahip çıkmak Türk milletinin her ferdinin görevidir.”

Kaynak: ANKA