DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu. İstanbul'da yaşanan sel felaketinde altı yurttaşın yaşamını yitirdiğini hatırlatan Koçyiğit, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Yoksul mahallelerde sel felaketinin etkisinin ve hasarın çok daha büyük olduğunu vurgulayan Koçyiğit, yaşanan durumun sınıfsal bir nitelik taşıdığını ve selin yaraları sarılırken önceliğin yoksullara verilmesi gerektiğini ifade etti.

"Kriz Gökyüzünde Başlamıyor"

Aşırı yağışların ve felaketlerin sorumlusunun doğa değil, yönetim anlayışı olduğunu savunan Koçyiğit, derelerin yapılaşmaya ve ranta açılmasını eleştirdi. Kentlerin betona gömüldüğünü belirten Koçyiğit, Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı COP31 iklim zirvesine de atıfta bulunarak iktidarın çevre politikalarını sorguladı.

"2027 Bütçesi Sermayenin Bütçesidir"

2027 yılı bütçe teklifine ilişkin açıklamalarda bulunan Koçyiğit, bütçe kalemlerinde emekçinin sırtına yük bindirildiğini iddia etti. Bütçenin yoksulun ve işçinin hakkını gözetmediğini öne süren Koçyiğit, faiz giderlerinin devasa boyutlara ulaştığını ve bu kaynakların çiftçiye, öğrenciye ve emekliye aktarılabileceğini dile getirdi.

İktidarın yoksullukla mücadele etmek yerine yoksulluğu yönettiğini iddia eden Koçyiğit, sosyal yardımların insanları bağımlı kılacak şekilde kurgulandığını savundu.

"Dilde Barış Varsa Bütçede de Olmalıdır"

Savunma sanayisine ayrılan payın artırılmasına dikkat çeken Koçyiğit, barış ve demokratik toplum sürecinde güvenlikçi politikalara yüksek bütçe ayrılmasının çelişki oluşturduğunu söyledi. Dildeki barış söyleminin bütçeye de yansıması gerektiğini belirten Koçyiğit, kaynakların toplumsal refaha ve yatırımlara yönlendirilmesi çağrısında bulundu.

Son olarak kamuoyunda tartışılan fon krizine değinen Koçyiğit, yaşanan mağduriyetlerin müsebbibinin mevcut idare olduğunu belirterek Meclis'te araştırma komisyonu kurulması yönündeki ısrarlarını sürdüreceklerini vurguladı.

İstanbul'daki Sel Felaketinde Acı Haber: Kayıp Haşim Ciritlioğlu'nun Cansız Bedeni Bulundu
İstanbul'daki Sel Felaketinde Acı Haber: Kayıp Haşim Ciritlioğlu'nun Cansız Bedeni Bulundu
İçeriği Görüntüle
Haber Etiketleri: Gülistan Kılıç Koçyiğit, DEM Parti, Bütçe 2027, TBMM, Sel Felaketi

Kaynak: ANKA