Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan ve yaklaşık bir buçuk saat süren Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen CHP Sözcüsü Müslim Sarı, ekonomi verilerinden dış politikaya, işçi eylemlerinden Menderes Belediyesi’ndeki seçime kadar gündemdeki birçok başlığa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
"Yürüyüşümüz İktidara Doğru Devam Edecek"
Partinin kongre hazırlıklarına ve örgütlenme çalışmalarına hız verdiklerini belirten Sarı, il başkanlıklarıyla ilgili süreçlerin tamamlandığını söyledi. Bartın il başkanlığı için Yonca Alemdar, Afyonkarahisar il başkanlığı için ise Sabri Sıtkı’nın görevlendirildiğini açıklayan Sarı, önümüzdeki haftanın parti içi hedefler açısından dönüm noktası olacağını vurguladı.
25 Ağustos Salı günü Ankara’da gerçekleştirilecek İl Başkanları Toplantısı’nın ardından MYK ve Parti Meclisi’nin (PM) bir araya geleceğini belirten Sarı, partinin geleceğe yönelik yol haritası ile kongre süreçlerine ilişkin resmi kararların alınacağını ifade etti.
"Bu Sapma Hiçbir Konjonktürle Anlatılamaz"
Ekonomik göstergelere dikkat çeken Müslim Sarı, Merkez Bankası ve Orta Vadeli Program (OVP) hedeflerindeki sapmaları sert bir dille eleştirdi. 2026 yılı enflasyon hedefinin bir yıl önce yüzde 16 olarak açıklandığını ancak son güncellemelerle yüzde 28’e yükseltildiğini hatırlatan Sarı, bu durumun yüzde 75’lik bir sapmaya işaret ettiğini vurguladı.
Ocak-Temmuz dönemi bütçe açığının 1,3 milyar liraya ulaştığını belirten Sarı, yıl sonu hedefi olan 2,7 trilyon liranın aşılacağını ve bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 4’ün üzerine çıkacağını öngördüklerini dile getirdi. Cari açık ve bütçe açığının oluşturduğu "ikiz açık" tablosunun ekonomideki kırılganlığı artırdığını ve derin bir darboğaza işaret ettiğini kaydetti.
"Madencilerin Talepleri Çok Açık ve Net"
Ankara’da 10 gündür hak arayışını sürdüren Doruk Madencilik işçilerinin durumuna değinen Sarı, meselenin artık işçi ile işveren arasındaki bir anlaşmazlık olmaktan çıkıp kamu otoritelerinin güvenilirliği sorununa dönüştüğünü söyledi. Bakanlıkların ve kamu kurumlarının verdikleri garantilerin arkasında durması gerektiğini ifade eden Sarı; ödenmeyen ücretler, kıdem tazminatları, iş sağlığı önlemleri ve işten çıkarmalara ilişkin madencilerin sunduğu tüm taleplerin haklı olduğunu belirterek CHP olarak işçilerin yanında duracaklarını belirtti.
"Menderes Seçimlerine İtiraz Edeceğiz"
İzmir Menderes Belediyesi’ndeki başkan vekilliği seçimi sürecine dair açıklamalarda bulunan Sarı, CHP Genel Merkezi’nin talimatıyla AKP’nin seçimi kazanmasını önlemek adına Yeni Parti adayının desteklenmesi yönünde karar alındığını aktardı. CHP’li meclis üyelerinden dördünün bu talimata uyduğunu, talimata uymayarak geçersiz oy kullanan bir üyenin ise disipline sevk edildikten sonra istifa ettiğini belirtti.
AKP adayının aldığı 15 oy içerisinde hiçbir CHP meclis üyesinin oyu bulunmadığını vurgulayan Sarı, oylama turları arasında yaşanan kargaşa nedeniyle meclis iradesinin sakatlandığını ifade ederek Menderes’teki seçime resmi itirazda bulunacaklarını duyurdu.




