Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin Çanakkale, İzmir, Afyonkarahisar, Uşak, Bursa, Sakarya, Kütahya, Bilecik, Manisa, Kocaeli'nden de hissedildiğini bildirdi. Başkanlık, şu ana kadar büyüklüğü 3'ün üzerinde toplam 7 artçı deprem meydana geldiğini aktardı.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde saat 19,53'te 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD tarafından saat 20.51 itibarıyla yapılan yazılı açıklamada depremin ardından 7 artçı sarsıntı kaydediliği belirtilerek, şu bilgiler aktarıldı:

"10 Ağustos 2025 tarihinde, saat 19.53'te Balıkesir ili Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem Manisa, İzmir, Uşak ve Bursa illerinde hissedilmiştir. Şu ana kadar büyüklüğü 3,0 üzerinde toplam 7 artçı deprem meydana gelmiştir. An itibarıyla, saha taramaları devam etmektedir.

Çanakkale, İzmir, Afyonkarahisar, Uşak, Bursa, Sakarya, Kütahya, Bilecik, Manisa, Kocaeli AFAD İl Müdürlüklerinden arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere personel ve araç sevki yapılmıştır.

Balıkesir'deki deprem... CHP'li Zeybek: İtfaiye araçlarımız, mobil iletişim destek ekiplerimiz ve ikram araçlarımızla 7/24 esasıyla alandayız
Balıkesir'deki deprem... CHP'li Zeybek: İtfaiye araçlarımız, mobil iletişim destek ekiplerimiz ve ikram araçlarımızla 7/24 esasıyla alandayız
İçeriği Görüntüle

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) devreye alınmış olup, tüm afet gruplarının temsilcileri AFAD Başkanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde toplanacaktır. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Gelişmeler takip edilmektedir."

Kaynak: ANKA