Ankara'da NATO Zirvesinde Dünya Kupası Resti! İngiltere ve Norveç Başbakanları Formayla Meydan Okudu
Ankara'da NATO Zirvesinde Dünya Kupası Resti! İngiltere ve Norveç Başbakanları Formayla Meydan Okudu
İçeriği Görüntüle

Dünya liderlerini bir araya getiren tarihi 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için Ankara'da bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, güne şaşırtıcı bir başlangıç yaptı. Yoğun diplomasi trafiği öncesinde stres atmak isteyen Macron, sabahın erken saatlerinde başkentin sokaklarına çıktı.

Cumhurbaşkanı Macron, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan ve şehrin en sembolik yeşil alanlarından biri olan Seğmenler Parkı'nda sabah koşusuna çıktı. Spor kıyafetleriyle parkta tempo tutan Macron'a, geniş önlemler alan kendi özel güvenlik ekibi adım adım eşlik etti.

Çankaya Köşkü ve çevresindeki güzergahta da uzun süre koşan Fransa Cumhurbaşkanı, sabahın o saatinde parkta bulunan ve işe gitmekte olan Türk vatandaşlarıyla karşılaştı. Macron, şaşkınlığını gizleyemeyen Ankaralı vatandaşları zaman zaman durarak ve el sallayarak samimi bir şekilde selamladı.

"Cumhurbaşkanımız Emmanuel Macron İle Sabah Ankara Koşusundan Günaydın"

Dünya basınının da ilgisini çeken bu sürpriz spor aktivitesi, diplomatik kanallarda da kendine yer buldu. Fransa Büyükelçiliği, Cumhurbaşkanı Macron'un Ankara sokaklarındaki ve Seğmenler Parkı'ndaki o anlarını resmi sosyal medya hesabı üzerinden takipçileriyle paylaştı.

Büyükelçiliğin resmi paylaşımında, "Cumhurbaşkanımız Emmanuel Macron ile sabah Ankara koşusundan günaydın" notuna yer verilmesi dikkat çekti. Ankara'daki tarihi NATO zirvesinin resmi oturumları öncesinde yaşanan bu renkli anlar, sosyal medyada kısa sürede en çok konuşulan konular arasına girdi.

Kaynak: ANKA