İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçu Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen 'Ahbaplar Suç Örgütü' soruşturmasında sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Soruşturmanın ikinci dalga operasyonunda gözaltına alınan 10 şüphelinin Emniyet’teki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, adliyedeki savcılık sorgularının ardından kararın verilmesi amacıyla İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.
Nöbetçi hakimliğe gönderilen sevk yazısında dikkat çekici detaylar ortaya çıktı. Savcılık; Babala TV Kurucusu Oğuzhan Uğur ile birlikte Emir Taşar, Emre Kartaloğlu, Ersin Gökgün, Fatih Eke, Gülgün Öztürk, Hüseyin Küçük, Muharrem Karataş ve Suzan Düşküner Mintaş'ın 'hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' ve 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' suçlamaları doğrultusunda tutuklanmasını istedi.
"Kuvvetli Suç Şüphesi Bulunuyor"
Savcılığın sevk yazısında, şüphelilerin üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesini gösteren somut olguların yer aldığı vurgulandı. Dosyadaki mevcut delil durumu, isnat edilen suçların niteliği ve kanunda öngörülen ceza miktarları göz önüne alındığında, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 100. maddesi uyarınca tutuklama koşullarının tam anlamıyla oluştuğu ifade edildi.
"Bir Şüpheli İçin Adli Kontrol İstendi"
Soruşturma kapsamındaki bir diğer isim olan Özgür Ömer Güner için ise adli kontrol tedbiri talep edildi. 'Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' suçundan sevk edilen Güner hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve düzenli imza verme yükümlülüğü getirilmesi istendi. Sevk yazısında tutuklama nedenlerinin varlığı kabul edilse de, bu aşamada adli kontrolün yeterli olacağı değerlendirmesinde bulunuldu.
İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nin, şüphelilerin sorgu ve ifade işlemlerinin ardından tutuklama ve adli kontrol kararlarını açıklaması bekleniyor.





