Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, “Memleket yönetimini Rize’den Trabzon’a taşıyacağız” sözlerinin tartışılmasına yanıt vererek bunun mecazi bir rekabet vurgusu olduğunu belirtti ve “Kibarca Cumhurbaşkanı adayıyım dedim” dedi.

Ağıralioğlu Trabzon’da Basınla Buluştu

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, bir dizi program kapsamında geldiği memleketi Trabzon’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Şehir planlamasına ilişkin hataların büyük sorunlara yol açtığını belirten Ağıralioğlu, özellikle Yomra ilçesindeki çarpık yapılaşmayı örnek gösterdi.

Ağıralioğlu, şehirlerin plansız büyütülmesinin siyasi yetersizliğin bir sonucu olduğunu vurgulayarak, “Bina yapıyorsun, yolu planlamıyorsun, otoparkı planlamıyorsun, altyapıyı planlamıyorsun. Sonra buna Türkiye Yüzyılı diyorsun” ifadelerini kullandı.

“Bu söz mecazdı, aslında Cumhurbaşkanlığı adaylığımı söyledim”

Ağıralioğlu, “Memleket yönetimini Rize’den Trabzon’a taşıyacağız” sözlerinin CHP tarafından “İmamoğlu’na destek” şeklinde yorumlanmasına şu yanıtı verdi:

“Söylediğim şeyi bir yıldır söylüyorum. Rekabettir bu, mecazi bir söz. Türkiye’nin hizmet mevzilerinin tamamına talibiz demenin kibarcasını söyledim. Tayyip Bey bunu Kayseri’den Rize’ye, Abdullah Gül Isparta’dan Kayseri’ye çekti. Gelenek budur. Aslında kibarca ‘Cumhurbaşkanı adayıyım’ dedim.”

Somalı madenciler: “İthal kömür emeğimize ihanet, yerli üretim korunmalı”
Somalı madenciler: “İthal kömür emeğimize ihanet, yerli üretim korunmalı”
İçeriği Görüntüle

Ağıralioğlu, sözlerinin bazı kesimlerce suistimal edilmesi nedeniyle daha açık konuşmak zorunda kaldığını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı iradesi açıklıyorum dedim. 85 milyonun tamamının Cumhurbaşkanı olmaya talibim” şeklinde konuştu.

“Anahtar Parti Türk milletinin A planıdır”

Partisinin herhangi bir siyasi yapının arka plan hesabı olmadığını söyleyen Ağıralioğlu, Anahtar Parti’nin kimsenin alternatifi değil, Türkiye’nin asli ihtiyacı olduğunu savundu.

“Kendimizin kariyer hevesi için memleketi harcayacak insanlar değiliz. Siyaset benim memleket borcumdur. Anahtar Parti kimsenin B planı değildir, Türk milletinin A planıdır. Hiç kimseye eyvallah etmeyiz” dedi.

“İktidarı da muhalefeti de eleştirdik; ilkesizliğe karşı duruyoruz”

Siyasette ilke sahibi olmanın önemini vurgulayan Ağıralioğlu, hem iktidarı hem Altılı Masa’yı eleştirerek şu sözleri kullandı:

“İktidara derken eleştirdiğimiz şey şuydu: Kazanmak için her yolu mübah görüyorsunuz. Sonra Altılı Masa da aynı hastalığa tutuldu. ‘Erdoğan gitsin de ne olursa olsun’ anlayışıyla ilkesel üstünlük kaybedilir. Biz doğrulukla kaybetmeyi göze alalım, millet doğruluğu sever.”

“Türkiye’nin tek sorunu siyasetçiler”

Ağıralioğlu, Türkiye’nin en temel probleminin kötü yönetim anlayışı olduğunu savundu:

“Türkiye’nin şu an tek sorunu var: siyasetçiler. Haddini bilmeyen, sınır tanımayan, devleti kendinin zanneden, milleti marabası gören, kanun tanımayan, hesap vermeyen siyasetçiler. Asıl meselemiz budur.”

“Biri gidince batmayan, biri gelince düzelmeye mecbur olmayan bir sistem kurmalıyız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetim anlayışını eleştiren Ağıralioğlu, Türkiye’nin şahıslara bağlı olmayan yeni bir sisteme ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

“Erdoğan ‘Ben gidersem bittiniz’ diyor. Siz ne yaptınız da biz siz gidince biteceğiz? Böyle devlet yönetimi olmaz. Kim gelirse gelsin huzuru kaçırmayan, kim giderse gitsin çökmeyen bir mekanizma kurmalıyız. Bu milletin bunu yapacak evlatları var.”

Kaynak: ANKA