CHP'den ayrılan isimler tarafından kuruluş hazırlıkları tamamlanan YENİ Parti için resmi süreç başlatıldı. Partinin kurucuları arasında yer alan Ankara Milletvekili Murat Emir ile Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, gerekli belgelerle birlikte İçişleri Bakanlığı'na başvuruda bulundu.
Başvurunun ardından açıklamalarda bulunan Murat Emir, YENİ Parti'nin hukuki kuruluş sürecinin başladığını belirterek, işlemlerin tamamlanmasının ardından partinin resmen siyasi hayata katılacağını ifade etti.
"Kuruluş Belgelerimizi Bakanlığa Teslim Ettik"
Lozan Barış Antlaşması'nın 103. yıl dönümüne dikkat çeken Murat Emir, Cumhuriyet'in kurucu değerlerine bağlılık vurgusu yaptı.
Emir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Yeni partimizi, yepyeni partimizi kurduk. Biraz önce İçişleri Bakanlığımızdan kuruluşla ilgili belgelerimizi aldık. Artık umuyoruz ki saatler içerisinde diğer prosedürler de tamamlanacak ve gün bitmeden partimiz hukuken kurulmuş olacak."
Emir, yeni partinin Türkiye'nin siyasi hayatına önemli katkılar sunmasını temenni etti.
"Partimiz Sokaklarda, Milletimizle Birlikte Kuruldu"
YENİ Parti'nin toplumun farklı kesimlerinin desteğiyle şekillendiğini ifade eden Emir, partinin işçilerden emeklilere, çiftçilerden gençlere kadar geniş bir toplumsal tabanın umudunu temsil ettiğini söyledi.
"Partimiz sokaklarda, yürüyüşlerde kuruldu. Milletimizle kuruldu. Bu partiyi milletimiz kurdu. Bu partide herkesin umudu var." diyen Emir, yeni siyasi hareketin halkla birlikte büyüyeceğini dile getirdi.
"Özgür Özel Liderliğinde Güzel Günlere Kavuşacağız"
Konuşmasında Genel Başkan Özgür Özel'in liderliğine vurgu yapan Murat Emir, Türkiye'nin daha adil, eşitlikçi ve hukukun üstünlüğünün esas olduğu bir yapıya kavuşması hedefiyle yola çıktıklarını belirtti.
Emir, vatandaşların emeğinin karşılığını alabildiği, liyakatin esas olduğu ve herkesin geleceğe umutla baktığı bir Türkiye hedeflediklerini ifade etti.
"Halkın İktidarı Hedefiyle Yola Çıktık"
YENİ Parti'nin temel hedefinin "halkın iktidarı" olduğunu söyleyen Emir, kurulacak yönetimin halktan kopuk bir anlayışla değil, toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir yaklaşımla hareket edeceğini dile getirdi.
"Bu mutlu başlangıcı hep birlikte halkın iktidarı ile taçlandıracağız." ifadelerini kullanan Emir, yeni siyasi döneme ilişkin hedeflerini paylaştı.
"91 Milletvekiliyle Kuruluş Aşamasını Tamamlıyoruz"
Açıklamasının sonunda partinin kuruluş sürecine ilişkin bilgi veren Murat Emir, şu değerlendirmede bulundu:
"Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel liderliğinde 91 milletvekilimizle partimizin kuruluş aşamasını bugün bitiriyoruz."
Emir, bundan sonraki süreçte de meydanlarda, tarlalarda, fabrikalarda, üniversitelerde ve yaşamın olduğu her alanda çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.


