YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 24 Temmuz'daki kuruluş sürecinin ardından saha çalışmaları kapsamında geldiği Trabzon’da yoğun bir program gerçekleştirdi. Esnaf ziyareti, Toprak Ana Kadın Kooperatifi ve YENİ Parti Trabzon İl Başkanlığı temaslarının ardından Arsin ilçesine geçen Özel, burada fındık işçileriyle bir araya geldi. İşçilerin sorunlarını dinleyen Özel, eline sepeti alarak bahçede fındık topladı.

Ortahisar Belediyesi tarafından başlatılan eğitim bursu kampanyasına destek amacıyla bir üreticinin bağışladığı bahçede fındık toplayan Özel'e, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya da eşlik etti. Kaya, "Okuma güçlüğü çeken, ekonomik yoksunluk içindeki öğrencilerimiz için bir burs kampanyası başlattık. Ramiz öğretmenimizin bağışladığı fındıkları topluyoruz; kurutulup satılacak ve öğrencilerimize burs olacak" dedi.

Malatya’da Emeklilerden Ankara’daki Madencilere Tam Destek: "Bu Mücadelenin Bir Parçasıyız!"
Malatya’da Emeklilerden Ankara’daki Madencilere Tam Destek: "Bu Mücadelenin Bir Parçasıyız!"
İçeriği Görüntüle

"Fındık Fiyatı Toplama Maliyetini Bile Kurtarmıyor"

Fındık bahçesindeki dayanışma projesini takdir eden ancak üreticinin çaresiz bırakıldığını vurgulayan YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, fındık fiyatlarındaki düşüşün ana kaynağının denetimsizlik ve kapatılan kurumlar olduğunu belirtti:

"Burada özgün bir proje var ama aynı zamanda fındık üreticisinin Karadeniz'de yaşadığı büyük bir sıkıntının da dışa vurumu var. Fındığın fiyatı çok düşük olduğu için toplama maliyetini kurtarmıyor ve ürünler ağaçta kalıyor. Normalde 250 lira olarak açıklanan taban fiyat var ancak dünyadaki tekeller fındığı 160 liraya alıyor. Maalesef koruyacak bir FİSKOBİRLİK yok, FİSKOBİRLİK'i batırdılar."

"Asgari Ücret Altında Alım Yapanın Yakasını Bırakmayacağız"

Taban fiyatın altında yapılan alımlara karşı sert tedbirler alacaklarını ifade eden Özel, iktidarın tarım politikalarını şu sözlerle eleştirdi:

"Geçen sene 300-350 liraya satılan fındığı alımları keserek 150 liraya düşürdüler. Bugün de benzer oyunlarla bu milli servet dallarda kalıyor. YENİ Parti'nin yeni düzeninde AK Parti'nin kara düzenine karşılık kimse ilan edilen taban fiyatın altında alım satım yapamayacak. Devlet nasıl asgari ücretin altında eleman çalıştıranın yakasını bırakmıyorsa, biz de ilan edilen taban fiyatın altında fındık alanların yakasını bırakmayacağız. Çaykur'u güçsüzleştirmenin, FİSKOBİRLİK'i batırmanın bedelini ödüyoruz. Dünya devlerine açılan alanın Karadenizli üreticiye açılması şarttır."

"Kardeşlik İçin Trabzonspor Formasını Giyiyoruz"

Ziyaret esnasında Trabzonspor forması giymesine dair açıklamalarda bulunan Özel, sporun birleştirici gücüne vurgu yaptı. "Ben doğuştan Fenerbahçeliyim ancak Trabzon kulübüne aşkla bağlı insanların yaşadığı harika bir şehir" diyen Özel, Trabzonspor formasını iki camia arasındaki kardeşliğe katkı sağlamak amacıyla giydiğini söyledi. Özel, konuşmasının ardından kendisine esprili yaklaşan Ata Sungur isimli çocuğu alnından öperek Manisa'ya davet etti.

Kaynak: ANKA