Edirne Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın koğuş arkadaşı, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı öğlen saatlerinde tahliye edildi. Tahliyesinin ardından Edirne'den İstanbul'a geçen Mızraklı, Zincirlikuyu Mezarlığı'na giderek eski TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'in kabrini ziyaret etti.
Geri Dönüşüm İşçileri Derneği üyelerinin de katıldığı ziyarette konuşan Mızraklı, Sırrı Süreyya Önder'in birleştirici kişiliğine ve erdemine dikkat çekti.
"Sana Selahattin Demirtaş’ın Selamlarını Getirdim"
Ziyaret sırasında Sırrı Süreyya Önder'in mezarı başında duygusal bir konuşma yapan Selçuk Mızraklı, koğuş arkadaşı Selahattin Demirtaş'ın selamlarını ileterek şu ifadeleri kullandı:
"Vefasını hiçbir zaman eksiltmeyen, vefayı bir öğreti olarak, bir erdem olarak en iyi yaşatan arkadaşımızdı. Yani herkesin dostu, herkesin arkadaşı, herkesin yoldaşı, herkesin derdinin dermanı bir arkadaşımızdı. Biz onun hem ardılları hem mirasçıları hem yürektaşları hem emanetçileri hem mirasçılarıyız. Dolayısıyla sevgili Sırrı, keke Sırrı, keke can, seninle son kucaklaşmamız da ilk tanışmamız da hâlen yüreğimde ama seni yaşamaya devam ediyorum ben. Ölümsüzleşmek herkese nasip olmaz ama ölümsüzleşmeyi her kuşaktan, her kesimden insanda ölümsüzleşmeyi becerebilmek büyük bir meziyetti. Keke Sırrı, sen bunu başardın. Bize bunu miras bıraktın. Bize bunu öğrettin. Sana çok sevdiğim birisinin selamını getirdim keke Sırrı. Seni kucaklıyor, seni kokluyor. Senin yaptığın gibi seni öpüyor. Senin bıraktığın eserin belki en iyi taşıyıcılarından birisi oluyor. Sevgili Selahattin Demirtaş'ın, Selahattin Başkan'ın, Selocan'ın sana selamlarını getirdim."
"Yaşamayı Özgür Yaşamak Olara Bildin"
Önder'in hayatı boyunca barış için mücadele ettiğini ve sağlığını bile ikinci plana attığını belirten Mızraklı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
"Bize sadece Ceren'i bırakmadın. Ceren'le beraber bir külliyat, bir öğreti, bir ruh bıraktın. Biz yaşatacağız. Seni çok sevdik. Seni sevmeye devam edeceğiz. Yüreğin ferah olsun keke Sırrı. Rahat uyu. Yerin aydınlık olsun, nurlar içinde yatasın. Seni çok öpüyorum. Şunu unutma, biz ayrılırken 'Doktor, seninle buluşacağız' demiştin. Ben senin hastalığını hatırlarsan o zaman sorduğumda, ayrıntılandırdığımızda, anakonda ameliyat tekniğini konuştuğumuzda, buluştuğumuzda 'Sen bunları halledersin keke Sırrı. Aman ha, bu işler ihmale gelmez' demiştim. Sen kendini hiçbir zaman öne koymadın ama hele hele söz konusu barış ise kendini hiçbir zaman öne koymadın. Sağlığını öne koymadın. Yaşamayı özgür yaşamak olarak bildin. Yaşamayı herkesin iyiliği, herkesin mutluluğu olarak gördün. Barışı da bunun yegane anahtarı olarak gördün ve buna hayatını adadın. Biz hepimiz bunun tanığıyız. Sen rahat uyu keke Sırrı."
Ziyaretin sonunda dostlarıyla konuşarak hasret gideren Selçuk Mızraklı, Sırrı Süreyya Önder'in kızı Ceren Önder Kandemir'e sarılarak başsağlığı dileklerini iletti. Mızraklı, kabir ziyaretinin ardından Diyarbakır'a gitmek üzere mezarlıktan ayrıldı.




