YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel ile İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Davası kapsamında Ekrem İmamoğlu'nun savunma yaptığı üçüncü gün duruşmasını mahkeme salonunda takip etti.
Duruşmanın ardından basın mensuplarının karşısına geçen iki genel başkan arasında mikrofonların düzenlenmesi sırasında esprili anlar yaşandı. Dervişoğlu mikrofonları düzeltirken, "Özgür Bey mikrofon düzeltme hakkını bir kere kullandığı için bu sefer ben yapıyorum" dedi. Özel ise "Bir ay gündemde kaldım ben Genel Başkanım" karşılığını verdi. Muhabirin mikrofonu yerleştirmesi üzerine Özel, "KOZA'ya ilk günden ceza yazmışlar zaten" ifadesini kullandı.
"Kendi Evinde Kör Kuruş Yakalanmadı"
Basın açıklamasında Ekrem İmamoğlu'nun tüm iddialara somut ve kanıtlı yanıtlar verdiğini vurgulayan Özgür Özel, aranan para kasalarının nerede olduğunun tek tek açıklandığını belirtti.
Özel, söz konusu kaynakların İstanbul'da sosyal belediyecilik uygulamalarında, imara açılan dere yataklarının kamulaştırılmasında, Üsküdar sahilinin su basmasını engelleyen yatırımlarda ve İSKİ'nin dev projelerinde kullanıldığını aktardı. İstanbul'un israfının bitirilerek ranta kapatıldığını ifade eden Özel, yargılanan isimlerin veya yakınlarının evlerinde kör kuruş bulunmadığını kaydetti.
"Kasa Ev Gibi Bir Terminolojiyle Tanıştık"
Esenyurt'a atanan kayyım yönetimine dikkat çeken Özel, kayyımın sağ kolu olarak Esenyurt'a getirilen kişinin evinden çıkan paraları hatırlattı. "Kasa ev" nitelemesinde bulunan Özel, bu amaçla özel ev kiralanıp 7 milyon Euro yerleştirildiğinin ortaya çıktığını ifade etti.
Özel, İstanbul'a hizmet edenlere iftira atılırken diğer tarafta kayyımın çevresinden milyon Eurolar çıkmasının milletin takdirinde olduğunu vurguladı.
"İftiracılar Tarih Önündeki Yerini Alıyor"
Duruşmanın canlı yayınlanması taleplerinin kabul edilmediğini hatırlatan Özel, medyanın aracılığıyla hakikatin millete ulaştığını dile getirdi. İftiracıların ve tertemiz insanların tarihe bu kayıtlarla geçeceğini belirtti.
İYİ Parti'nin Meclis'te, ülke gündeminde ve mahkeme salonunda her zaman yer aldığını ifade eden Özel, Dervişoğlu'na ve İYİ Parti heyetine verdikleri destek için teşekkür etti.




