Kahramankazan'da esnaf ziyaretinde bir kırtasiye dükkanından oyuncak ''ahtapot" satın alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ''Esnaf siftah yapsın diye ahtapot aldık. Tayyip Erdoğan’ın ahtapotu bu. İki kere söyledi, sonra anlattı bana, ahtapotun kolları nasıl TÜRGEV’e uzanıyor, nasıl Kıbrıs’taki yolsuzluğa uzanıyor, 17-25 Aralık’ta ‘babacım babacım’ ne yapmış, o günden beri ahtapot demiyor biliyorsunuz'' dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TUSAŞ ziyaretinin ardından partisinin Kahramankazan İlçe Başkanlığını ve belediyeyi ziyaret etti. Özel, kendisine eşlik eden CHP heyetiyle birlikte esnaf ziyaretinde bulundu.

Özel'e esnaf ziyaretinde karşılaştığı bir vatandaş dört, beş yıl önce pazara gittiklerinde 200-250 lirayla poşetlerinin dolduğunu belirterek, şimdi gittiklerinde ise bir poşeti dolduramadıklarını söyledi. Durumun çok kötü olduğunu söyleyen yurttaş, "Allah sabır versin diyeceğim. Hepimize sabır versin. Başka bir şey değil" dedi. Özel de bunun üzerine "Bir de sandık versin ki değiştirelim" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü: "Ankara ile Konya'da bugün yerel kuvvetli sağanak yağış bekleniyor"
Meteoroloji Genel Müdürlüğü: "Ankara ile Konya'da bugün yerel kuvvetli sağanak yağış bekleniyor"
İçeriği Görüntüle

"Halk Partisi gelince bakan evlatları gidecek, vatan evlatlarının dönemi başlayacak"

Yurttaş da "Sandık versin inşallah güzel seçimler olsun. Gerçekten bu halkı anlayan insanlar oyunu kullanabilsin ki garibanların ne durumda olduğunu üst seviyedeki zenginlerimiz görmüş olsun" diye konuştu.

"Bizim gibi emekli öğretmen çocuğu gelirse inşallah partimiz iktidar olursa..." diyen Özel'e yurttaş, "İşçiden işçi anılar, işçilikten gelen insanlar anlar. Ama babadan zengin olan insanlar geldiği zaman devletin başına umursamaz, dünya umurunda olmaz" dedi.

Özel ise yurttaşı, "Bizim partinin adı Halk Partisi. Halk Partisi gelince bakan evlatları gidecek, vatan evlatlarının dönemi başlayacak" diye yanıtladı.

"Emekli her ay kaybettiği beş buçuk tane altını sandığa gidecek orada arayacak"

Bir kuyumcuya giren Özel, esnafla asgari ücret ve emekli aylığıyla AK Parti iktidara gelmeden önce 2002'de ve 2025'te kaç tane altın alınabildiğini hesabının yaptı. Özel, "En düşük emekli maaşında sekiz çeyrek alıyormuş. O zaman en düşük emekli maaşı asgari ücretten yüksekmiş. Şimdi asgari ücretin altında. Şimdi 22 bin lira asgari ücret 14 bin lira en düşük emekli maaşı. Sekiz çeyrek altın alıyormuş iki buçuğa. En büyük kayıp emeklide. Şimdi bak bir tane emekliye bir tane çeyrek altın satsan karşıya giderken bir gitse eve baksa cepte yok. Deli çıkar değil mi? Gelir yolları arar, unuttum mu diye sorar. Her emekli bir sefer değil her ay beş buçuk tane çeyrek altın kaybediyor. Tayyip Erdoğan'ın emekliye maliyeti. AK Parti'nin kara düzeni" diye konuştu.

Esnafın, "Dönüp aramıyor değil mi başkanım o zaman?" sorusuna Özel, "Arayacaklar. Nerede kaybettiyse orada arıyor ya sandığa gidecek orada arayacak" dedi.

Özel'den yurttaşa: "14 bin liraya değil, 30 bin liraya şükret"

Özel'in bir esnafa "Benim eşim eczacı, yüksekten ödedik ödedik, EYT’den emekli oldu. 14 bin 200 lira maaş alıyor" ifadesi üzerine esnaftan "Buna şükür başkanım" yanıtı geldi. Bunun üzerine CHP lideri, "Buna şükür değil. Emekliye sahip çıkacak bir hükümet gelecek. 14 bin liraya değil 30 bin liraya şükret" ifadelerini kullandı.

"İmamoğlu'nun içeride olmasından rahatsızlık duyuyoruz ama..."

Ezcane ziyareti sırasında ilaç almak için gelen bir vatandaş Özel'e "Artık biz özgürce düşüncelerimizi söylemekten ve din kisvesi altında ezilmekten korkuyoruz. Psikolojik olarak baskıdayız her zaman. Ayağımıza basa basa, aklımızı çele çele buralara geldiler. Biz İmamoğlu'nun içeride olmasından rahatsızlık duyuyoruz ama Mansur Yavaş'ın da cumhurbaşkanı olarak karşımıza çıkmasını istiyoruz" dedi.

"O günden beri ahtapot demiyor biliyorsunuz"

Özel, esnaf ziyareti sırasında bir kırtasiye dükkanından oyuncak "ahtapot" satın aldıktan sonru gazetecilere, ''Esnaf siftah yapsın diye ahtapot aldık. Tayyip Erdoğan’ın ahtapotu bu. İki kere söyledi, sonra anlattı bana, ahtapotun kolları nasıl TÜRGEV’e uzanıyor, nasıl Kıbrıs’taki yolsuzluğa uzanıyor, 17-25 Aralık’ta ‘babacım babacım’ ne yapmış, o günden beri ahtapot demiyor biliyorsunuz'' dedi.

Kaynak: ANKA