Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, partisinin Karabük İl Teşkilatı tarafından düzenlenen "Geleneksel Karabük Saadet Pikniği" etkinliğinde gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Dış politika ve tarım sektöründeki gelişmelere değinen Arıkan, hükümetin adımlarını eleştirdi.

Daha önce TBMM kürsüsünden "Beyaz Kuşak Projesi" adıyla bölgesel bir ittifak önerisinde bulunduklarını hatırlatan Arıkan, Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasında imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması'nın eksik kurgulandığını dile getirdi.

"İktidar Bizi Yine Yanlış Anladı"

Önerdikleri stratejik projenin amacından saptırıldığını belirten Saadet Partisi Lideri Mahmut Arıkan, dış politikadaki tabloyu şu sözlerle özetledi:

"Bizim bu projeyi önerirken amacımız Mısır, Türkiye, İran, Suudi Arabistan ve Pakistan'ın bir araya gelerek aralarında bir saldırmazlık anlaşması yapması, Siyonizm'i ve Amerika'yı dize getirmesiydi. Ancak her zaman olduğu gibi iktidar bizi yine yanlış anladı ve Mısır ile İran'ın dışarıda bırakıldığı bir birlikteliği bugün hayata geçirdiler."

"Çiftçimizin Feryadı Arşa Dayandı"

Son 1,5 yıl içerisinde 190'ıncı il ziyaretini gerçekleştirdiğini ve sahadaki vatandaşların ciddi ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu vurgulayan Arıkan, tarım politikalarını da hedef aldı. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) hububat alım sürecini eleştiren Arıkan, şu ifadeleri kullandı:

"Buğdaya 16,5 lira fiyat verdiler. Ancak aynı zamanda Toprak Mahsulleri Ofisi'ne 'Çiftçi ne kadar buğday getirirse bir mazeret uydurun, almamaya çalışın' şeklinde bir talimat ilettiler. Ofis alım yapmayınca çiftçi haliyle esnafın kucağına düşmek zorunda kaldı. Buğdayın 11, 12 ve 13 liralara kadar satıldığı günlere şahitlik ettik."

Kılıçdaroğlu'ndan 'Terörsüz Türkiye' Açıklaması: "Sürece Tereddütsüz Katkı Vereceğiz!"
Kılıçdaroğlu'ndan 'Terörsüz Türkiye' Açıklaması: "Sürece Tereddütsüz Katkı Vereceğiz!"
İçeriği Görüntüle

"Fındık Fiyatı Üreticiyi Mağdur Etti"

Açıklanan yeni fındık alım fiyatlarının yüksek girdi maliyetleri karşısında yetersiz kaldığını vurgulayan Arıkan, üreticinin en az 350 lira seviyesinde bir beklentisi olduğuna dikkati çekti. Rakamlarla maliyet artışına değinen Arıkan, "Son bir yıl içerisinde mazot yüzde 41, gübre ise yüzde 64 artmış durumda. Buna karşılık fındık fiyatlarına sadece yüzde 27,5 oranında bir artış ortaya koydular" diyerek üreticinin mağdur edildiğini ifade etti.

Kaynak: ANKA