Isparta’da bir akaryakıt istasyonunun iki haneli fiyat tabelası, motorine yapılan son zammın ardından yetersiz kaldı. Motorinin litre fiyatı 99,20 liradan 102,80 liraya çıkınca tabeladaki rakamların önüne “1” etiketi yapıştırıldı.
İstasyonda benzinin litre fiyatı da 78,50 liradan 82,60 liraya yükseldi. Akaryakıt almaya gelen vatandaşlar, zamların bütçelerine getirdiği yükü anlattı.
“Şu an çok zorluyor”
Mehmet Çamur, akaryakıt fiyatlarının bütçesini zorladığını belirterek, “Zamlar bizi çok etkiliyor. Daha düşük olmuş olsa, daha uygun olmuş olsa bütçeyi zorlamaz, iyi olur ama şu anlık çok zorluyor” dedi.
Fiyatların yıl sonuna kadar artabileceği yönündeki kaygısını dile getiren Çamur, şöyle konuştu:
“İleriye dönüp baktığımızda sene sonuna bir 120-130 bulur gibime geliyor. Aracını kullanamaz, binemez. Ama bakalım, durum onu göstermesin inşallah.”
“Zam demek vatandaşa ekstra bir yük demek”
Hasan Acar ise petrol ürünlerine gelen zamların farklı sektörleri de etkilediğini vurguladı. Acar, şunları söyledi:
“Zamlar tabii kötü etkiler, iyi etkilemez. Neden? Herkesin bir geçim durumu var. Dolayısıyla zam demek vatandaşa ekstra bir yük demek yani. Bütün herkes, petrol dediğin zaman bir sürü petrol ürünü var. Dolayısıyla bütün herkes etkilenmiş oluyor.”
Acar, dünyadaki krizin kısa vadede sona ermesini beklemediğini belirterek, “Kriz devam ettiği sürece, bu dünya çapındaki kriz devam ettiği sürece ilerler. Bu kriz de zannedersem bayağı kısa vadede bitecek gibi değil” ifadelerini kullandı.





