İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen fon soruşturması kapsamında eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya'nın tüm mal varlıklarının dondurulması için ilgili kurumlara resmi yazı gönderdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen fon soruşturmasında sıcak bir gelişme yaşandı. Piyasalardaki şüpheli işlemleri ve fon hareketlerini mercek altına alan Başsavcılık, dosya kapsamında yeni bir hukuki adım attı.
Tüm Mal Varlıklarının Dondurulması İstendi
Soruşturmayı yürüten büro tarafından alınan karar doğrultusunda, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya'nın tüm mal varlıklarının dondurulmasına yönelik hazırlanan yazı ilgili resmi kurumlara sevk edildi. Başsavcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, mal varlığı tedbirine ilişkin yazının kurumlara ulaşmasının ardından gerekli işlemlerin başlatıldığı bildirildi.





