Haber: İleyda ÖZMEN / Kamera: Tunahan GÜLER

(MALATYA) - CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, CHP'nin "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingine ilişkin, "Bu miting Cumhuriyet'e ve demokrasiye sahip çıkma mitingi. Malatyalılar burada korkmadıklarını göstermek için buluşacaklar. Artık bu miting sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin mitingi değil. Malatya'da mağdur olan, iktidarın mağdur ettiği herkesin mitingi" dedi.

CHP'nin "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingi CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla bugün saat 18.00'de Malatya Büyükşehir Belediye Binası arkasındaki miting alanında yapılacak. Miting alanındaki hazırlıklar tamamlandı. Alana Özel ve tutuklu olan CHP'nin Cumhurbaşkanı Ekrem İmamoğlu'nun fotoğrafının yer aldığı ''Millet İradesine Sahip Çıkıyor'' yazılı pankart ve hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in fotoğrafının yer aldığı pankartlar asıldı. Güvenlik önlemlerinin alındığı alan barikatlarla çevrildi.

Kremlin: Kamçatka, depreme yüksek düzeyde hazırlıklıydı. Can kaybı yok
Kremlin: Kamçatka, depreme yüksek düzeyde hazırlıklıydı. Can kaybı yok
İçeriği Görüntüle

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, miting öncesi ANKA Haber Ajansı'na değerlendirmelerde bulundu. Yıldız, mitinge yaklaşık bir hafta önce karar verildiğini, karar verilir verilmez tüm üyelere mesaj atarak duyurulduğunu belirtti. Şehirdeki billboardlarla ve sahadaki çalışmalarla tüm Malatya'ya ulaştıklarını belirten Yıldız, "Malatya'da mitingimizi duymayan kimse kalmadı. Bugün biraz daha sıcak diğer günlere göre" dedi.

Yıldız, şunları kaydetti:

"Mitingimiz 6 gibi başlıyor. Ondan sonra Malatya'nın katılımı yoğun olacak. Çünkü bu miting milletin iradesine sahip çıkma mitingi. Bu miting Cumhuriyet'e ve demokrasiye sahip çıkma mitingi. Malatyalılar burada korkmadıklarını göstermek için buluşacaklar. Artık bu miting sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin mitingi değil. Malatya'da mağdur olan, iktidarın mağdur ettiği herkesin mitingi. Malatya'da deprem sonrasında mağdur olan kiracılar burada olacaklar. Malatya'da henüz deprem sonrası yıkılan iş yerinin anahtarını teslim alamayan iş yeri sahiplerinin hepsi yarın burada olacak. Mülakatlarda elenen gençler burada olacaklar. Son don olayında Malatya'da çiftçimiz çok büyük zarar gördü. Donun üzerine hiçbir destek alamayan çiftçilerimiz yarın burada olacaklar haklarını savunmak için.

"Türkiye'ye umut olacağız"

Ama hakların ötesinde, iktidarın yaptığı tüm her şeyi bir tarafa, ama son zamanlarda demokrasiye çok büyük kan kaybettiren iktidara karşı tüm Malatyalılar, sadece Cumhuriyet Halk Partililer değil, tüm Malatyalıların bugün bu meydanda olacağına inanıyorum ben. Sokakta günlerdir aldığımız tepkiden biliyorum. Malatya'nın her mahallesinde sevgiyle karşılandık ve her yerde broşür uzatılan her vatandaş mitinge geleceğini söyledi. Havanın bu sıcağına rağmen Malatyalılar burayı dolduracaklar. Buradan hep birlikte Türkiye'ye güçlü bir mesaj vereceğiz. AK Parti'nin en çok oy aldığı illerden birindeyiz. Buradan tüm Türkiye bu kalabalığı görecek ve biz buradan Türkiye'ye umut olacağız.

Burası deprem sonrasında Malatya'da kalan tek meydan aslında. Şehrin meydanı sayılan yerlere binalar yapıldı. Deprem sonrası merkezde başka bir meydan planlanmadı. Burası da planlanmamış, aslında meydan olarak düşünülmeyen bir yer. Gördüğünüz gibi arkada göstermek isterim konteynerda hala esnaflar var. Alan da küçülmüş durumda ama şehrin tek miting alanı Malatya gibi büyükşehir olan bir yerde maalesef şehrin tek büyük miting alanı burası. Bu meydan çok büyük bir meydan. Bir hesap yapmadık ama herhalde 50 bine kadar kişi alacağını düşünüyoruz. Biz mitingi hınca hınca dolduracağız. Alanda boş yer kalmayacak. Belki de miting alanına sığmayacaklar."

 

 

Kaynak: ANKA