CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingine katılan yurttaşlar, ekonomik kriz, yüksek kiralar ve ifade özgürlüğüne yönelik baskılara dikkat çekti. “Acil seçim” çağrısı yapıldı.

Ekonomik Kriz, Hayat Pahalılığı ve Özgürlük Talepleri Miting Meydanında Dile Geldi

CHP, İstanbul Küçükçekmece’de “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” sloganıyla düzenlediği mitingle, yurttaşların ekonomik ve demokratik taleplerine kulak verdi. Mitinge katılanlar, geçim sıkıntısı, yüksek kiralar, emekli maaşlarının yetersizliği ve baskıcı yönetim anlayışı nedeniyle yaşadıkları zorlukları dile getirdi.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan yurttaşlar, “geçinemiyoruz”, “açız”, “pazara çıkamıyoruz”, “her şey ateş pahası” diyerek iktidarın ekonomi politikalarına sert eleştiriler yöneltti. En dikkat çeken mesajlardan biri ise emekli bir yurttaştan geldi: “85 yaşındayım, böyle bir rezalet görmedim.

“Deneyin CHP’yi, 5 Yıl Yetki Verin”

Cumhuriyet’e ve halkın iradesine sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan bir yurttaş, iktidarın halktan koptuğunu belirterek şu sözlerle CHP’ye destek çağrısı yaptı:

Cumhuriyet’e borcumuzu ancak sahip çıkarak ödeyebiliriz. Tek çaremiz mücadeleye devam etmektir. 20 yıldır yapılan ne? Yolsuzluk, vurgun, yandaş kayırma… Deneyin CHP’yi bir, 5 yıl yetki verin. Güzel bir şey yapamazsak, alın elimizden yetkiyi.”

“Geçmediğimiz yollara, binmediğimiz uçaklara para veriyoruz” sözleriyle, hükümetin “yap-işlet-devret” modeline de tepki gösterdi.

“Açız Biz, Aç! 16 Bin Lirayla Geçinilmiyor”

Mitinge katılan bir diğer yurttaş ise emekli maaşıyla yaşam mücadelesi verdiğini şu sözlerle anlattı:

“Emekliyim. 16 bin lira maaş alıyorum ama yetmiyor. Kiradayım, pazara çıkamıyorum. 85 yaşındayım, böyle bir şey yaşamadım. Bu kadar insanı sıkmak vicdansızlık.”

CHP’li Karasu’dan veri sızıntısı tepkisi: “Vatandaşın verisini koruyamayan ülkeyi nasıl koruyacak?”
CHP’li Karasu’dan veri sızıntısı tepkisi: “Vatandaşın verisini koruyamayan ülkeyi nasıl koruyacak?”
İçeriği Görüntüle

“Çürük Sebzeleri Bekliyoruz, Soğanı Tane İle Alıyoruz”

Hayat pahalılığı nedeniyle alışverişin imkansızlaştığını söyleyen başka bir yurttaş ise şu ifadeleri kullandı:

“Pazarın kapanmasını bekliyoruz, çürükleri alıyoruz. Yumurta 240 lira, peynir kiloyla alınmıyor, 250 gram alıyoruz. Patatesi, soğanı çuvalla alırdım, şimdi 3 tane alabiliyorum. Enflasyon değil; sefalet bu.”

Aynı yurttaş, toplumda yaygınlaşan ifade korkusuna da değinerek, “Konuşursak başımıza ne gelir korkusu var, insanlar susturulmuş durumda” dedi.

“Çok Yalan, Çok Baskı”

Mitingdeki duygular sadece ekonomiyle sınırlı kalmadı. Bir yurttaş, “Cumhuriyet için, Atatürk için, İmamoğlu için buradayız” diyerek destek mesajı verdi. Aynı kişi, “Bu kadar yalan, bu kadar baskı görmedim. Hükümetin değişmesi lazım” diyerek mevcut yönetime tepkisini dile getirdi.

“Acil Seçim İstiyoruz” Çağrısı Yükseldi

Birçok yurttaş, çözümün erken seçimden geçtiğini savundu. “Acil seçim istiyoruz, geçinemiyoruz, artık bıktık” sözleri miting meydanında sıkça duyulan cümleler arasında yer aldı.

Başka bir yurttaş ise taleplerini özetle şu cümleyle ifade etti:

Demokrasi için, özgürlük için, çocuklarımızın geleceği için tüm tutuklulara özgürlük! Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Atatürk!

Kaynak: ANKA