CHP STK ve Sendikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Demirci ve CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Necdet Saraç, Çorum'da parti il yönetimi, emekliler ve basın mensupları ile bir araya geldi. 7 Kasım'da Ankara'da düzenlenecek emekliler buluşmasının duyurulduğu toplantıda; emekli yoksulluğu, gelir adaletsizliği ve kamucu sosyal politikalar ön plana çıktı.
Türkiye genelinde gerçekleştirdikleri örgüt ziyaretlerini değerlendiren Adnan Demirci, hem örgütlerin sorunlarını ele aldıklarını hem de partinin güncellenen politikalarını yurttaşlarla buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Demirci, emeklilerin yaşadığı sorunların gündeme taşınması amacıyla 7 Kasım'da Ankara'da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla bir emekliler buluşması gerçekleştirileceğini, burada CHP'nin güncellenmiş emekli politikalarının kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.
"Emeklilik Bir Lütuf Değil, Haktır"
Toplantıda konuşan Necdet Saraç ise Türkiye'deki ekonomik tabloya ve Çorum'daki emekli profiline dikkati çekti. 520 bin nüfuslu Çorum'da 128 bin civarında emekli bulunduğunu belirten Saraç, emekli aylıklarının yetersizliğine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:
"Emeklilik bir lütuf değil, haktır. Yıllarca çalışan insanların emeklilik dönemlerinde insanca yaşayabilecekleri bir gelire sahip olmaları devletin sorumluluğudur. Sosyal devlet anlayışı emeklilerin geleceğini güvence altına almalıdır. Bizim muhalefete muhalefet edecek bir anlayışımız yok. Doğru yerdeyiz. Bizim gideceğimiz başka bir yer yok. Cumhuriyet Halk Partisi merkezdir."
"Siyasetin Merkezine Gerçek Gündemi Taşıyacağız"
Üniversite mezunu gençlerin kentte yeterli istihdam olanağı bulamadıkları için göç etmek zorunda kaldığını dile getiren Saraç, emekli, çalışan ve çocuk yoksulluğunun toplumsal bir gerçeklik haline geldiğini belirtti. 7 Kasım'daki Ankara buluşmasının yanı sıra diğer kentlerde de emekli toplantıları yapılacağını söyleyen Saraç, önümüzdeki dönemde engellilik ve kent yoksulluğu alanlarında da kamucu çözümler üreteceklerini ifade etti.
Heyet, basın toplantısının ardından CHP Çorum il yönetimi ile birlikte kentte düzenlenen tarım fuarını ziyaret etti.





