Almanya'nın başkenti Berlin'de binlerce kişinin katıldığı 'Onur Yürüyüşü' (CSD) sırasında meydana gelen araçlı saldırı sonrası güvenlik güçleri alarm seviyesini yükseltti. Kalabalığın arasına bir minibüsün dalmasıyla gerçekleşen olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Berlin Eyalet Kriminal Dairesi ve Başsavcılık 21 yaşındaki Abdul B. hakkında kamuoyuna açık arama kararı yayımladı.

"Şüpheliye Yaklaşmayın, Derhal 110'u Arayın"

Şüphelinin fotoğrafını kamuoyuyla paylaşan yetkililer, vatandaşlara yönelik hayati uyarılar barındıran bir çağrıda bulundu. Güvenlik birimlerinden yapılan yazılı açıklamada, şüphelinin olası bir saldırı girişimi şüphesiyle arandığı vurgulanırken şu ifadelere yer verildi:

Malatya'da Korkutan Gece: Hurda Deposu Alev Alev Yandı!
Malatya'da Korkutan Gece: Hurda Deposu Alev Alev Yandı!
İçeriği Görüntüle

"Şüpheliyle karşılaşmanız halinde derhal 110'u arayın. Kendisine yaklaşmayın. Silahlı ve tehlikeli olabileceği değerlendirilmektedir."

Açıklamada ayrıca Abdul B'nin yaklaşık 1,90 metre boyunda ve zayıf yapılı olduğu bilgisine yer verildi.

"Radikal Çevrelerle Bağlantılı Olduğu Değerlendiriliyor"

Arama çalışmaları çok yönlü sürdürülürken, soruşturmanın detaylarına ilişkin bilgi veren Berlin Polis Sözcüsü Florian Nath, şüphelinin geçmişine dair kritik ayrıntıları paylaştı. Nath, Abdul B.'nin daha önce de polis kayıtlarında yer aldığını belirterek, Berlin'deki radikal İslamcı çevrelerle bağlantılı olduğunun değerlendirildiğini ifade etti.

"Ağır Hasarlı Araç İncelemeye Alındı"

Olay yerinin hemen yakınında ağır hasarlı halde terk edilmiş olarak bulunan ve saldırıda kullanıldığı belirlenen minibüs ise polis ekipleri tarafından detaylı incelemeye alındı. Yetkililer, olay anında aracı kullanan kişinin bizzat şüpheli Abdul B. olup olmadığının henüz netlik kazanmadığını, teknik ve kriminal incelemelerin sürdüğünü bildirdi.

Berlin Polisi, soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini hatırlatarak olayla ilgili bilgi, fotoğraf veya görüntü sahibi olan vatandaşların zaman kaybetmeden güvenlik birimleriyle iletişime geçmesini istedi.

Kaynak: ANKA