Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 33. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, deprem bölgesindeki kentleri sinema sanatı ile buluşturmaya devam ediyor. Gezici sinema tırının durağı bu kez Malatya'nın Arguvan ilçesi oldu.
Arguvan Belediyesi ev sahipliğinde Nazım Hikmet Meydanı’nda gerçekleştirilen film gösteriminde ilçe sakinleri açık havada sinema izleme geleneğini yeniden deneyimledi.
"Yaşamak Güzel Şey" Arguvanlılarla Buluştu
Deprem bölgesindeki etkinlikler çerçevesinde ilçeye gelen gezici sinema tırında, yönetmenliğini Müfit Can Saçıntı’nın üstlendiği "Yaşamak Güzel Şey" adlı sinema filmi izleyicilerle buluştu.
Meydanda düzenlenen gösterime Arguvanlılar yoğun ilgi gösterdi. Film alanını dolduran yüzlerce vatandaşa Arguvan Belediyesi tarafından çay ve patlamış mısır ikram edildi.
"Bu Geleneği Yaşatmak İstiyoruz"
Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, festival kapsamında ilçede ikinci kez sinema gösterimi gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Nostaljik bir kültürü canlı tuttuklarını belirten Başkan Eren şu ifadeleri kullandı:
"Eskiden açık havada sinema filmi izlemek oldukça yaygındı. Bu geleneği yaşatmak ve film gösteriminde bir arada olmak adına böyle bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliğin düzenlenmesinde bize katkı sağlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a ve Başkanvekilimiz Güngör Geçer’e teşekkür ediyorum. Arguvan’ı hiçbir zaman unutmuyorlar."
"Cannes Gibi Bizim de Altın Koza’mız Var"
Etkinlikte konuşan Arguvan İlçe Kaymakamı Salih Ağar ise Altın Koza Film Festivali'nin Türk sineması için taşıdığı değere vurgu yaptı. Kaymakam Ağar değerlendirmesinde şunları kaydetti:
"Altın Koza Film Festivali, ülkemizin Avrupa ile yarıştığı konulardan birisi. Nasıl ki Cannes Film Festivali varsa bizim ülkemizde 33 yıldır Altın Koza Film Festivali var. Bu festivalle Türk sinema sektörünün önemli değerlerini tüm dünyaya tanıtmış oluyoruz. Bunun bir örneğinin de Arguvan’da, Arguvan halkına yaşatılmış olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bunu yaşatan Arguvan Belediyemize teşekkür ediyorum."
Nostaljik anların yaşandığı gecede Arguvanlılar, kültür ve sanatla dolu bir akşamı geride bıraktı.



